ΠΓΔΜ: Συναντήσεις Νίμιτς

Ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς θα επισκεφθεί τα Σκόπια στις 20 και 21 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση
του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, ο κ. Νίμιτς, κατά την επίσκεψη του στα Σκόπια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι.

Στις συναντήσεις αυτές, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, θα εξετασθεί η τρέχουσα πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με την υπέρβαση της εκκρεμότητας με την Ελλάδα, καθώς και η δυναμική των διαπραγματεύσεων την επόμενη περίοδο.

Ακολούθως, ο κ. Νίμιτς θα επισκεφθεί την Ελλάδα.

Χθες, από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ανακοινώθηκε ότι ο κ. Νίμιτς θα επισκεφθεί την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ, ο κ. Νίμιτς θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους των δυο χωρών, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στα Σκόπια και την Τετάρτη 22 του μηνός στην Αθήνα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα