Όλα «παίζονται» στο Eurogroup

Το Eurogroup αναμένεται να ενημερώσουν το απόγευμα στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, και οι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάουζ Μαζούχ για το νέο οικονομικό πρόγραμμα, τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις για την εξέλιξη των βασικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας μέχρι το 2015. Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι δεν θα υπάρξει τελική

απόφαση για την Ελλάδα καθώς δεν υπάρχει η βάση για κάτι τέτοιο. Η δήλωση αυτή ακολουθεί εκείνες του υφυπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, αρμόδιου για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Τόμας Στέφεν ότι η «πολιτική ηγεσία της χώρας πολλές φορές δεν είναι σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Το κλίμα είναι βαρύ εξαιτίας της εξέλιξης της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η εκκρεμότητα στο θέμα των επικουρικών συντάξεων καθυστερεί την οριστική συμφωνία με την τρόικα, μετά τις δραματικές ολονύκτιες διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών, κατά τις οποίες συμφωνήθηκαν σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, μεγάλες περικοπές στα εισοδήματα και απολύσεις. Η τρόικα στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών έδωσε διορία 15 ημερών για να αναζητηθούν μέτρα ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να κλείσει η «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό, ενώ προαναγγέλλονται νέα μέτρα τον Ιούνιο.

Πάντως στο επίκεντρο του Eurogroup, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου θα παρουσιασθεί η συμφωνία για την νέα δανειακή σύμβαση και η έκθεση της τρόικας για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, χωρίς ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ,να αναμένεται απόφαση για το νέο πρόγραμμα ή το PSI.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες και έχει συναντήσεις με Κοινοτικούς αξιωματούχους. Τον υπουργό συνοδεύουν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Ζανιάς, και ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κ. Πέτρος Χριστοδούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα