ΠΓΔΜ: Εκδόθηκε ο Μ. Σίποβιτς

Εκδόθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, στην ΠΓΔΜ, από την Αυστρία, ο Μίροσλαβ Σίποβιτς, στέλεχος της αντιπολίτευσης, ο οποίος κατηγορείται από τις αρχές της ΠΓΔΜ για ανάμειξη σε οικονομικό σκάνδαλο στην πρώην κρατική εταιρεία «Masino Promet».

Αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο των Σκοπίων
οδηγήθηκε στη φυλακή υποδίκων, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Μίροσλαβ Σίποβιτς είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο της Βιέννης στα μέσα Οκτωβρίου, την ώρα που ετοιμαζόταν να μεταβεί σε πτήση για τα Σκόπια, ώστε να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Η δίωξη αυτή εις βάρος του Σίποβιτς, ο οποίος είναι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τσένταρ (πρόκειται για τον μοναδικό περιφερειακό δήμο των Σκοπίων στον οποίο, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, επικράτησε η αντιπολίτευση) και στέλεχος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και το κόμμα του VMRO-DPMNE, ότι βρίσκονται πίσω από τη δίωξη του Σίποβιτς.

Ο Μίροσλαβ Σίποβιτς έχει αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή του στην υπόθεση και έχει σημειώσει ότι η δίωξη του έχει πολιτικά και μόνο κίνητρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα