ΠΓΔΜ: Ακόμη δύο συλλήψεις για την υπόθεση «Πραξικόπημα»

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ συνέλαβε ακόμη δύο άτομα που φέρονται να συμμετείχαν σε υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών, στο πλαίσιο επιχείρησής της με την κωδική ονομασία «Πραξικόπημα», στο «στόχαστρο» της οποίας βρίσκεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας Ζόραν Ζάεβ.

Πρόκειται για έναν εν ενεργεία και έναν πρώην αξιωματικό της αστυνομίας, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες ομολόγησαν ότι εργάζονταν για λογαριασμό ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Τις
προηγούμενες ημέρες, η αστυνομία συνέλαβε ακόμη τρία άτομα για την ίδια υπόθεση, ενώ στον κ. Ζάεβ απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορείται, ότι σε συνεργασία με μυστική υπηρεσία ξένης χώρας (την οποία οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν κατονομάζουν), έχει στην κατοχή του τηλεφωνικές συνομιλίες κυβερνητικών παραγόντων και άλλων κρατικών λειτουργών και ότι, σε συναντήσεις που είχε το προηγούμενο διάστημα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, χρησιμοποίησε αυτές τις κλεμμένες συνομιλίες για να τον εκβιάσει να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση και να προκηρυχθούν νέες εκλογές.

Το κόμμα του Ζόραν Ζάεβ, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), έχει ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει από σήμερα τις αποκαλύψεις για μία σειρά σκανδάλων της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Το SDSM ανέφερε ότι θα γνωστοποιήσει στοιχεία που αφορούν «τις παράνομες υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών χιλιάδων πολιτών από την κυβέρνηση του Ν. Γκρούεφσκι, τον πλήρη έλεγχο και κατάχρηση όλων των θεσμικών οργάνων προς την εξυπηρέτηση συμφερόντων του κυβερνώντος κόμματος, καθώς και κατάφωρες παραβιάσεις κατά τη διεξαγωγή των εκλογικών αναμετρήσεων στη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα