Η Ανδριάνα Μπάμπαλη παρουσίασε το νέο της δίσκο

Το Μαζί Είναι Δρόμος δεν είναι μόνο ο τίτλος αλλά και το πνεύμα του νέου δίσκου της Ανδριάνας Μπάμπαλη που υπογράφει τις μουσικές (εκτός από ένα κομμάτι) και αναδεικνύει την ταυτότητα και μουσική καταγωγή της.Η παρουσίαση του νέου της δίσκου έγινε στο Tiki στο Κουκάκι, η Feelgood Records, η Ανδριάνα Μπάμπαλη και οι συνοδοιπόροι - συνεργάτες της στο πιο πρόσφατο και ίσως πιο προσωπικό της εγχείρημα, μας παρουσίασαν τον δίσκο που δημιούργησαν σε μουσικές της ίδιας (εκτός από ένα κομμάτι) και στίχους (στα περισσότερα τραγούδια)

του Νίκου Μωραΐτη.

Το Μαζί Είναι Δρόμος δεν είναι όμως μόνο ο τίτλος του δίσκου αλλά και το πνεύμα του, καθώς στην αγκαλιά του χωράει τις συμμετοχές καλλιτεχνών από τον Haig Yazdjian μέχρι τον Θοδωρή Μαραντίνη (Onirama), και από την Τζώρτζια Κεφαλά (Μπλε) μέχρι τον Γιάννη Κότσιρα. Κάπως έτσι ήταν και ο χώρος του Tiki που γέμισε από τους συντελεστές - συμμετέχοντες στον δίσκο, ανθρώπους της μουσικής, δημοσιογράφους, ραδιοφωνικούς παραγωγούς και καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους μπορούσε να διακρίνει κανείς από την Χαρούλα Αλεξίου, τον Μπάμπη Στόκα και τον Νίκο Πορτοκάλογλου, μέχρι τους C-Real και τον Ρους (με τον οποίο θα συνεργαστεί η Ανδριάνα Μπάμπαλη στις προσεχείς εμφανίσεις της στο Ρυθμό Stage).

Αν κάτι είχαν κοινό όλοι αυτοί, και κυρίως οι συμμετέχοντες στον δίσκο που μίλησαν και το μοιράστηκαν δημοσίως, ήταν η αγάπη τους για την Ανδριάνα. Κι αν κάποιος κακεντρεχής έλεγε ότι «αν δεν έχουν να πουν κάτι καλό για τη δουλειά σου θα πουν ότι είσαι καλό παιδί» στην περίπτωση την Ανδριάνας Μπάμπαλη κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς τόσο στο άκουσμα του δίσκου όσο και στη ζωντανή παρουσίαση επιλεγμένων κομματιών, απέδειξε το ακριβώς αντίθετο. Αξίζει να τονίσουμε αυτό που σημείωσε ο Γιάννης Κότσιρας λέγοντας ότι πάντα όταν ένας ερμηνευτής επιλέγει να γράψει τις δικές του μουσικές είναι μία πολύ σημαντική και προσωπική στιγμή που κρύβει ρίσκο αλλά όπως χαρακτηριστικά τόνισε απευθυνόμενος στην Ανδριάννα Μπάμπαλη «μας έβγαλες ασπροπρόσωπους».

Χωρίς προσποιήσεις και φιοριτούρες οι μουσικές στα περισσότερα τραγούδια φανερώνουν μία αυθεντική ταυτότητα που συνδυάζει το αυθόρμητο με το δυναμικό. Αιχμή του δόρατος το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου που η Ανδριάννα Μπάμπαλη μοιράζεται με την Τζώρτζια Κεφαλά, η οποία είπε ότι τη δυσκόλεψε καθώς την έβαλε να ραπάρει, αλλά και το πιο εσωστρεφές Υπνοβάτης που μοιράζεται με τον Γιάννη Κότσιρα. Τα Ακουστικά στα οποία συμμετέχει ο Θοδωρής Μαραντίνης έχουν ήδη ξεκινήσει την εμπορική επιτυχία τους, ενώ το καλό ελληνικό ποπ Πέντε Βήματα είναι ίσως το πιο ταιριαστό της τραγούδι. Τέλος, το τραγούδι Στον Αόριστο, χαρακτηρίστηκε ως το πολιτικό τραγούδι του δίσκου (μάλλον αδύναμο στιχουργικά για τέτοιο), ενώ ο Haig Yazdjian θα μπορούσε ίσως είχε αξιοποιηθεί περισσότερο.

Όπως και να 'χει και το ζωντανό άκουσμα του νέου δίσκου της Ανδριάνας Μπάμπαλη συνηγορεί στο ότι καλώς έκανε το πρώτο της συνθετικό βήμα, αφού σε αυτό εντάσσεται απόλυτα και ο ερμηνευτικός εαυτός της και ίσως η συνδυαστική τους δύναμη καταφέρει να την πάει ακόμη πιο μακριά.

ΠΗΓΗ: musicpaper.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα