Πέθανε ο Βύρων Λεοντάρης

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο ποιητής της μεταπολεμικής γενιάς, Βύρων Λεοντάρης. Πρωτοεμφανίστηκε το 1954 με την ποιητική συλλογή "Γενική Αίσθηση", ενώ έργα του μεταφράστηκαν στα γαλλικά, αγγλικά και τουρκικά.
Ο Βύρων Λεοντάρης γεννήθηκε στη Νιγρίτα Σερρών και μεγάλωσε στη Σάμο. Το 1939 εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ως δικηγόρος. Συνεργάστηκε

με τα περιοδικά "Κριτική", "Εφημερίδα των Ποιητών", "Επιθεώρηση Τέχνης", κ.ά. και ήταν μέλος της εκδοτικής ομάδας του περιοδικού "Σημειώσεις".

Ήταν αδερφός του ποιητή Αντρέα Λεοντάρη και του δοκιμιογράφου, κριτικού και μεταφραστή Μανόλη Λαμπρίδη και σύζυγος της ποιήτριας Ζέφης Δαράκη.

Ο δήμος Αθηναίων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του δικηγόρου, ποιητή και δοκιμιογράφου Βύρωνα Λεοντάρη. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, ο Βύρωνας Λεοντάρης υπηρέτησε με προσήλωση επί 21 χρόνια, από το 1974 έως το 1995, ως δικηγόρος, στη Νομική Υπηρεσία του δήμου Αθηναίων.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, από το νεκροταφείο Καισαριανής.

Keywords
Τυχαία Θέματα