Απόψε η ψηφοφορία

Ολοκληρώνεται γύρω στις 19.30 με ονομαστική ψηφοφορία η συζήτηση επί των άρθρων και των τροπολογιών του πολυνομοσχεδίου με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη στάση των βουλευτών της συμπολίτευσης όσον αφορά τις διατάξεις για τα επικουρικά ταμεία των ενστόλων αλλά και την κατάργηση της υποχρέωσης για δημοσίευση στον τύπο προκηρύξεων του δημοσίου.

Πρόσκληση για συναίνεση, απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, προς την αντιπολίτευση και ιδιαιτέρως προς τον ΣΥΡΙΖΑ,

επικαλούμενος το παράδειγμα χωρών, οι οποίες κατάφεραν να βγουν από τα μνημόνια, λόγω της σύμπνοιας της πλειοψηφίας των κομμάτων και επεσήμανε ότι «αυτό θα στείλει ένα μήνυμα στους εταίρους μας».

Σε σύντομη παρέμβασή του μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρδούβελης, απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση, τόνισε: «Ελπίζω σε συναίνεση και ότι θα βρεθούν ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου, που θα ψηφίσετε, με την έννοια ότι δεν μπορούμε να διαφωνούμε σε όλα και για όλα. Αυτό θα στείλει ένα μήνυμα και στους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανέφερε ότι με τις προωθούμενες αλλαγές δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων των ενστόλων.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τροπολογία για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων ξεκαθάρισε ότι η τοποθέτηση στην χαμηλότερη κλίμακα αξιολόγησης με βάση την υποχρεωτική ποσόστωση δεν συνδέεται με απολύσεις, διαθεσιμότητα και μισθολογικές μειώσεις.

Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι στο πλαίσιο της νέας μεταπολίτευσης να συνομολογήσετε μέσα στο καλοκαίρι συμβόλαια με μεγαλο-εργαλάβους, μεγαλο-καναλάρχες και μεγαλο-τραπεζίτες, είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα