Περιμένει ο Μαρβάικ

Τα δημοσιεύματα του ολλανδικού Τύπου που θέλουν τον Ολυμπιακό να βολιδοσκοπεί τις προθέσεις του Μπερτ Φαν Μάρβαικ για τον πάγκο του πληθαίνουν.

Ο 61χρονος τεχνικός στις 27 Ιουνίου 2012 μετά το κάζο των "οράνιε" στο Euro 2012 (τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς) αποφάσισε να παραιτηθεί μένοντας συνειδητά εκτός πάγκων.

Δύο χρόνια νωρίτερα έφτασε στο pick
της καριέρας του οδηγώντας την εθνική Ολλανδίας στον τελικό του Μουντιάλ με έξι διαδοχικές νίκες.

Τελικά λύγισε στην παράταση από την πανίσχυρη Ισπανία. Οι μετοχές του έμπειρου τεχνικού ανέβηκαν κατακόρυφα. Ο Φαν Μάρβαικ έχει μείνει χωρίς δουλειά εδώ και 14 μήνες.

Όπως αποκαλύπτει στο Sport24.gr ο Ολλανδός δημοσιογράφος της ιστοσελίδας "ad.nl", Μπαρτ φαν Ντόιζεβερτ απέρριψε ουκ ολίγες προτάσεις περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να επανέλθει δριμύτερος.

Μπορεί άραγε ο Ολυμπιακος με την συμμετοχή του στο Champions League να δελεάσει τον Μπερτ Φαν Μάρβαικ;

"Δεν είμαι βέβαιος πως ο Φαν Μάρβαικ θα δεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού εάν φυσικά κατατεθεί επίσημα. Έχει απορρίψει πολλές προσφορές μέχρι στιγμής. Περιμένει την κατάλληλη πρόταση προκειμένου να επανέλθει όπως έχει πει", τονίζει ο συμπατριώτης του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Ολλανδίας παραθέτοντας μία πρόσφατη δήλωση του Φαν Μάρβαικ.

"Θα του άρεσε να εργαστεί στην Αγγλία ή ξανά στη Γερμανία. Πριν από μερικές εβδομάδες όμως παραδέχθηκε με δηλώσεις του πως είναι δύσκολο να δουλέψει στις δύο αυτές χώρες για συχνά προτιμούν νεότερους προπονητές και όχι ξένους. Οι Ολλανδοί τεχνικοί δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο ήταν πριν από μερικά χρόνια".

Ως εκ τούτου τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί σε περίπτωση που οι πρωταθλητές Ελλάδας αναζητήσουν τον διάδοχο του Μίτσελ.

"Ίσως μπει σε διαδικασία να ακούσει τι έχει να του προτείνει ο Ολυμπιακός, όμως πρέπει να ξέρετε πως είναι πολύ εκλεκτικος προπονητής".

Όσο για τα θετικά στοιχεία που καθιστούν τον Φαν Μάρβαικ ικανό προπονητή για να καθοδηγήσει μεγάλους συλλόγους;

"Είναι καλός στο να οργανώσει μία συμπαγή άμυνα. Εμπιστεύεται πάντα τους αστέρες που διαθέτει σε κάθε ομάδα και τους το δείχνει. Το έπραξε με τους Φαν Πέρσι και Σνάιντερ στην εθνική Ολλανδίας.

Πρόκειται για έναν ρεαλιστή προπονήτή. Δεν θα τον δεις να αγοράζει παίκτες που κοστίζουν 25 εκατομμύρια ευρώ".
Keywords
Τυχαία Θέματα