Πέντε τραυματίες στο Αφγανιστάν

Ένας άνδρας που φορούσε τη στολή του αφγανικού στρατού άνοιξε πυρ χθες Τρίτη εναντίον στρατιωτών της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf) με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε εξ αυτών σε μια ασταθή επαρχία κοντά στην Καμπούλ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Isaf.

Οι επιθέσεις εναντίον της νατοϊκής δύναμης από αντάρτες που εισχωρούν στον αφγανικό στρατό ή αφγανούς στρατιώτες που αποστατούν έχουν αυξηθεί στο Αφγανιστάν, μειώνοντας

την εμπιστοσύνη των δυτικών δυνάμεων προς τους αφγανούς συμμάχους τους, οι οποίοι αναμένεται να αναλάβουν εξ ολοκλήρου την ασφάλεια της χώρας περί τα τέλη του 2014.

Είκοσι έξι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί φέτος σε 19 τέτοιου είδους επιθέσεις.

Η χθεσινή επίθεση σημειώθηκε στην κοινή βάση του αφγανικού στρατού με τις νατοϊκές δυνάμεις στην επαρχία Ουάρντακ, σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Άμυνας.

«Ένας άνδρας που φορούσε τη στολή του αφγανικού στρατού άνοιξε πυρ εναντίον των στρατιωτών της συμμαχίας με αποτέλεσμα να τραυματίσει πέντε από αυτούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Isaf συνταγματάρχης Τζίμι Κάμινγκς χωρίς να διευκρινίσει την εθνικότητα των θυμάτων.

Η πλειονότητα των στρατιωτών που βρίσκονται στην Ουάρντακ είναι Αμερικανοί.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα