ΠΑΣΟΚ: Αντιδράσεις για τα ακίνητα

Έντονοςπροβληματισμός και εξαιρετικά αρνητικόκλίμα για το υπουργείο οικονομικώνσχετικά με το φόρο στα ακίνητα αποτυπώθηκεκατά την αποψινή συνεδρίαση του ΚΤΕΟικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Σεανακοίνωση της η ΚΟ του κόμματος ζητάαπό τον Υπουργό Οικονομικών ΓιάννηΣτουρναρα να αναμορφώσει σημαντικά τονυπό κατάθεση νόμο με βάση τις παρατηρήσειςπου κατεγράφησαν απόψε.

Οιβουλευτές καταγγέλλουν ότι άλλαξε ηδομή του ν/σ σε σύγκριση με όσα είχανσυμφωνηθεί μεταξύ των δυο κομμάτων κατάτη διαδικασία διαβούλευσης.

Αναφέρουνότι

σύμφωνα με το ν/σ δεν φορολογείταισυνολικά η ακίνητη περιουσία τουιδιοκτήτη με αποτέλεσμα οι έχοντεςμεγάλη ακίνητη περιουσία να καταβάλλουνλιγότερο φόρο, δεν περιλαμβάνεταιαφορολόγητο ποσό και δεν προβλέπεταιειδική αντιμετώπιση των κατ επάγγελμααγροτών.

Ερωτηθείςο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚΠάρις Κουκουλόπουλος για το εάν οιβουλευτές του κινήματος σκέπτονται νασυναντηθούν με τον κ. Στουρνάρα, όπωςοι βουλευτές της Ν.Δ., τόνισε πως δενυπάρχει κανένας λόγος. Καλό είναι ναθυμούνται οι βουλευτές της ΝΔ τι έλεγανγια το χαράτσι στις εκλογές του Μαΐου.

Ογραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ΠαναγιώτηςΡήγας τόνισε ότι όλοι θα φορολογούνταιβάσει του περιουσιολογίου, ενώ διερωτήθηκεπως είναι δυνατόν να εισπράττονται 2,75δις το 2012 από το χαράτσι και να υποστηρίζειο κ. Στουρνάρας ότι τώρα που επεκτείνεταιο φόρος θα εισπραχθούν 2.95 δις προφανώςκάποιους απαλλάσσει, κατέληξε ο κ. Ρηγας.

Keywords
Τυχαία Θέματα