Παράταση του δασμού αντιντάμπινγκ

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Tosoh Hellas Σιγκέκι Χατόρι στον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη για το ενδιαφέρον που επέδειξε και τις ενέργειες στις οποίες προέβη η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου σε συνεργασία με την ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες σχετικά με την παράταση για άλλα πέντε χρόνια του επιβαλλόμενου δασμού αντιντάμπινγκ στην εισαγωγές Ηλεκτρολυτικού Διοξειδίου του Μαγγανίου από
τη Νότιο Αφρική.

Ο κ. Χατόρι σημειώνει στην επιστολή του ότι μετά την πολύ σημαντική απόφαση η εταιρεία του θα επικεντρώσει την προσπάθεια της για την περαιτέρω ενίσχυση της εξαγωγικής της δραστηριότητας.

Το εν λόγω προϊόν αποτελεί την πρώτη ύλη για την κατασκευή αλκαλικών μπαταριών και η σημαντικότερη δε ευρωπαϊκή βιομηχανία κατασκευής είναι η Tosoh Ελλάς που είναι εγκατεστημένη στη χώρα μας, στη Σίνδο.

Σημειώνεται ότι η παράταση για άλλα πέντε χρόνια του επιβαλλόμενου δασμού αντιντάμπινγκ ύψους 17,1% στην εισαγωγές Ηλεκτρολυτικού Διοξειδίου του Μαγγανίου από τη Νότιο Αφρική, αποφασίσθηκε μετά από σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και λήφθηκε για την αντιμετώπιση της πολύ πιθανής συνέχισης πρακτικής ντάμπινγκ από την εταιρεία της Νοτίου Αφρικής η οποία αποτελεί τον κύριο ανταγωνιστή της ελληνικής εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Εκτιμάται ότι αυτή η αθέμιτη πρακτική, χωρίς τη συνέχιση εφαρμογής των μέτρων αντιντάμπινγκ, θα επέφερε ζημιογόνα αποτελέσματα για την ελληνική εταιρεία θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία της.

Σημειώνεται ότι, η ελληνική εταιρεία, η οποία αποτελεί μέλος ιαπωνικού ομίλου χημικών προϊόντων, απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζόμενους. Το παραγόμενο προϊόν, χρησιμοποιείται από πολλούς κατασκευαστές μπαταριών ξηρών στοιχείων και συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών.

Υπενθυμίζεται ότι η Tosoh Ελλάς ιδρύθηκε το 1973 με την επωνυμία Tekkosha Ελλάς Α.Β.Ε. από τις ιαπωνικές εταιρίες Tekkosha και Mitsubishi Corporation, με συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο 65% και 35% αντίστοιχα. Το 1987, στο πλαίσιο της νέας ταυτότητας της μητρικής εταιρίας, μετονομάστηκε και, μέχρι σήμερα, φέρει την επωνυμία του ιαπωνικού ομίλου Τosoh Corporation, ενός από τους αναγνωρισμένους παγκοσμίως παραγωγούς και προμηθευτές ανόργανων χημικών, πετροχημικών και εξειδικευμένων υλών.

Με έδρα τη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, λειτουργεί από το 1976 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή Ηλεκτρολυτικού Διοξειδίου του Μαγγανίου, εμπορικά γνωστού ως E.M.D., ενός εξειδικευμένου χημικού προϊόντος, που αποτελεί το βασικό συστατικό των ξηρών στοιχείων (μπαταρίες).

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα