Παραπομπή στη Δικαιοσύνη

Την παραπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη στη τακτική δικαιοσύνη με τις κατηγορίες της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες και της παράνομης συμμετοχή σε οφ σορ εταιρεία αποφάσισε η επιτροπή πόθεν έσχες της βουλής

κρίνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να κληθεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για περαιτέρω εξηγήσεις.

Ενδείξεις διαπιστώνονται επίσης και για το αδίκημα του "ξεπλύματος μαύρου χρήματος" ενώ προσκομίστηκαν στοιχεία για συμμετοχή του κ. και σε τρίτη οφ σορ.

Η Επιτροπή αποφάσισε επίσης ομόφωνα την αποστολή του φακέλου του και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να υπάρξει καταλογισμός της ζημίας του Δημοσίου από παράνομες δραστηριότητες και να δρομολογηθεί στη συνέχεια η κατάσχεση των καταλογισθέντων ποσών. Για περαιτέρω έλεγχο παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη οι πρώην βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Αριστείδης Τσιπλάκος και Τηλέμαχος Χυτήρης, προκειμένου να διερευνηθεί διαφαινόμενη απόκλιση μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων τους και των τραπεζικών τους λογαριασμών.

«Ο Καρατζαφέρης με πίεζε να υπογράψω τη σύμβαση για τα υποβρύχια», αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης για την εποχή που ήταν υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα