Παραδέχεται κενό στις διαπραγματεύσεις

Την ύπαρξη «μεγάλου κενού» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ και την  ανάγκη συμβιβασμού παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου μετέβη αμέσως μετά τη νέα συνάντηση που είχε με την τρόικα.

Όπως είπε οι συναντήσεις με την τρόικα θα είναι καθημερινές μέχρι να υπάρξει ταύτιση μεταξύ των δυο πλευρών για τα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε πότε θα καταβληθεί η δόση απάντησε: «βλέποντας και κάνοντας». Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα γίνονται με ορίζοντα το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου και σήμερα θα υπάρξει νέα συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστωτές, και ιδίως η πλευρά του ΔΝΤ, επιμένει ότι η πρόβλεψη για ύφεση 3,8% το 2013, δεν είναι ρεαλιστική και εκτιμά ότι αυτή θα διαμορφωθεί στο επίπεδο του 5%. Η τρόικα και χθες επέμεινε για επιπλέον περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων και ένταξη επιπλέον μέτρων στον προϋπολογισμό του 2013 ώστε να φτάσουν τα 9,5 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, καθώς η τρόικα επιμένει στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων,σύμφωνα με «Το Βήμα», η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι να τεθούν σε διαθεσιμότητα 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέσα στο 2013 και να απολυθούν το 2014.

Την ίδια ώρα, διαψεύδει ο υπουργός Οικονομικών τα δημοσιεύματα που ήθελαν οι σχέσεις με το κλιμάκιο της Τρόικας να είναι τεταμένες. σε συνέντευξή του στη γερμανική «Bild», υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία με τους ελεγκτές και αρνείται τις πληροφορίες που ήθελαν την Τρόικα να αμφισβητεί μέτρα ύψους δύο δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα