Πάμε Αθήνα... δεν είναι ψέμα

Ποικίλες δράσεις θα αναπτυχθούν την 1η Απριλίου στην Αθήνα από το Υπουργείο Παιδείας και τον Δήμο Αθηναίων, με τη συμμετοχή μαθητών σε διάφορα σημεία της πόλης, ώστε η πρωτεύουσα να γίνει πόλος έλξης του μαθητικού τουρισμού για μαθητές της χώρας και του εξωτερικού. Οι δράσεις αυτές θα έχουν ως σημείο συνάντησης,

αφετηρίας και τερματισμού, το χώρο "Τεχνόπολις" στο Γκάζι.

Στόχος της καμπάνιας -με κεντρικό σύνθημα «Πάμε Ελλάδα»- που ξεκίνησε το Υπουργείο Παιδείας, είναι οι σχολικές εκδρομές να είναι πρωτίστως παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές και να μπορούν να συνδυαστούν για την υποστήριξη και την ανάπτυξη του μεγάλου πλεονεκτήματος της χώρας μας που είναι ο τουρισμός.

Οι σχολικές εκδρομές αποτελούν μία από τις βασικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες της σχολικής ζωής και ταυτόχρονα είναι το προνομιακό πλαίσιο για τους μαθητές που τους επιτρέπει να γνωρίσουν βιωματικά το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, τα μνημεία της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας αλλά και να κοινωνικοποιηθούν, να αναπτύξουν σχέσεις μεταξύ τους και με τους καθηγητές τους.

Αυτή η έξοδος των μαθητών στην Αθήνα έχει και στόχο την ανακάλυψη, περιγραφή, ανάδειξη, προβολή ενός τοπίου ή μνημείου, και του συνόλου της πόλης σε ένα βίντεο, το οποίο θα ανέβει στην πλατφόρμα http://www.schools-go-greece.gr/ για διαγωνισμό. Το καλύτερο βίντεο που θα πείσει Έλληνες και ξένους μαθητές να επισκεφτούν την Αθήνα και θα έχουμε αύξηση των εκδρομών προς αυτό τον προορισμό τον επόμενο χρόνο θα βραβευτεί με διάφορους τρόπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα