Υπό πολιορκία το Σλαβιάνσκ

Μέσα αντιαεροπορικής άμυνας χρησιμοποίησαν φιλορώσοι ένοπλοι στο Σλαβιάνσκ εναντίον της επιχείρησης των ουκρανικών δυνάμεων για την ανακατάληψη της πόλης, με συνέπεια δύο Ουκρανοί στρατιωτικοί να σκοτωθούν.

Αναφορές για πυροβολισμούς σε σημεία γύρω από την πόλη ενώ οι φιλορώσοι έχουν στήσει οδοφράγματα. «Στενεύει ο κλοιός» γύρω από το Σλαβιάνσκ, λέει το υπουργείο Εσωτερικών του Κιέβου, ανακοινώντας την έναρξη της «ενεργού φάσης» της επιχείρησης εναντίον των ενόπλων.

Νωρίτερα, στην πόλη Ντονέτσκ, φιλορώσοι αυτονομιστές κάτελαβαν το κέντρο ελέγχου

του σιδηροδρομικού σταθμού σταματώντας την κυκλοφορία των συρμών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων της περιοχής.

Στο μεταξύ, η σύγκρουση με τη Ρωσία που έχει προκαλέσει η ουκρανική κρίση αναμένεται να κυριαρχήσει στις εφ' όλης της ύλης συζήτηση που θα έχει η Άνγκελα Μέρκελ με τον Μπαράκ Ομπάμα κατά την επίσημη επίσκεψή της στην Ουάσινγκτον, μαζί με τα θέματα της ευρωπαϊκής κρίσης και το «αγκάθι» των παρακολουθήσεων της NSA.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα «επιχείρηση αντιποίνων» την επιχείρηση του ουκρανικού στρατού κατά της πόλης Σλαβιάνσκ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών, θεωρώντας ότι εξανεμίζει κάθε ελπίδα επιβίωσης της συμφωνίας της Γενεύης, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν στέλνει εκπρόσωπό του στην νοτιο-ανατολική Ουκρανία για συνομιλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα