Σε αναζήτηση επιπλέον εσόδων

Πάνω από 6 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές αναζητούν τα υπ. Εργασίας και Οικονομικών από φέτος μέχρι το 2018 προκειμένου για να αποφευχθούν νέες σκληρές περικοπές στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές των ασφαλιστικών Ταμείων, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Εν τω μεταξύ, σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό προβλέπει σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Συγκεκριμένα εξετάζεται αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια για όσους έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα εξόδου με χαμηλό όριο ηλικίας - πριν το 62ο όριο ηλικίας.

Το σενάριο προβλέπει αύξηση των ορίων κατά δύο έτη για όλες τις κατηγορίες πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ενώ ακόμη και όσοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης θα αναγκαστούν να βγουν αργότερα στη σύνταξη. Οι μητέρες ανηλίκων είναι κυρίως αυτές που θα πληγούν από τις αλλαγές.

«Η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ενώ διαλαλεί ότι τα 525 εκατ. € που μοιράζει προεκλογικά, είναι μέρος του "πρωτογενούς πλεονάσματος", η αλήθεια είναι πως το ποσό αυτό θα αναπληρωθεί με ισόποσες περικοπές, που θα γίνουν αμέσως μετά τις εκλογές, αποκλειστικά σε μισθούς και συντάξεις» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα