Οριστικοποιούνται τα προαπαιτούμενα

Εν μέσω θετικών σχολίων και εκτιμήσεων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και προειδοποιήσεων για τη συνέχεια της δημοσιονομικής προσαρμογής, η Αθήνα επιχειρεί σήμερα επισήμως να ανοίξει το θέμα των διευθετήσεων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στο Euro Working Group

που αρχίζει σε λίγες ώρες στις Βρυξέλλες. Στη συνεδρίαση μάλιστα θα παρουσιαστεί και το 10ετές εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο μαζί με το πρωτογενές πλεόνασμα, αποτελούν και τα βασικά επιχειρήματα της Αθήνας για την ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε υπο-δόση συνδέεται με 6 προαπαιτούμενες δράσεις. Μεταξύ αυτών η δρομολόγηση της μείωσης των επικουρικών συντάξεων με εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, η κατάργηση του συνόλου των φόρων υπέρ τρίτων, η μείωση των περιθωρίων κέρδους των φαρμακείων και ο νόμος για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων. Το Euro Working Group αναμένεται να εγκρίνει σήμερα την εκταμίευσης της δόσης των 6,3 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο ευρωπαϊκό σκέλος της τρόικας.

Σήμερα επίσης ανοίγει και η Εθνική Τράπεζα το βιβλίο προσφορών για το 5ετές ομόλογο, με την Κυβέρνηση να θεωρεί ότι θα έχει στη φαρέτρα της ένα ακόμα θετικό μήνυμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα