«Ώρα να επικεντρωθούμε στην λύση»

Αιχμηρή ήταν η απάντηση της Αθήνας στις σημερινές δηλώσεις εκπρόσωπου της γερμανικής καγκελαρίας για την ανάγκη "συντεταγμένης κατάστασης" στο Αιγαίο σχετικά με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας αφού υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα, επί χρόνια υπογραμμίζει την ανάγκη μιας «συντεταγμένης» ευρωπαϊκής δράσης όσον αφορά στη διαχείριση

της μεταναστευτικής κρίσης ζητώντας αναθεώρηση του Δουβλίνου 2, ενίσχυση της Frontex, παράλληλα αναφέρει ότι η χώρα επιδιώκει πολυεπίπεδη συνεργασία με την Τουρκία για την καλύτερη διαχείριση του ζητήματος.

Ωστόσο ο κ. Κούτρας ξεκαθαρίζει ότι αυτό εξυπακούεται ότι μπορεί να γίνει μόνο οργανωμένα σε τομείς όπως π.χ. η ανταλλαγή πληροφοριών και πως δεν διανοείται η χώρα να αναθέσει στις ένοπλες δυνάμεις της, την αντιμετώπιση των προσφύγων πολέμου ,ούτε μπορεί να συζητήσει καν καινοφανείς ιδέες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όπως αυτή της κοινής ελληνοτουρκικής περιπολίας των θαλασσίων συνόρων.

"Ήρθε η ώρα να σταματήσει επιτέλους το παιχνίδι απόδοσης ευθυνών και να επικεντρωθούμε στην λύση" επισημαίνει τέλος η ανακοινωση του υπουργειου Εξωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα