Ομιλία Τσίπρα σε συγκέντρωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φτωχύνει τον λαό για να τα δώσει όλα στην οικονομική ολιγαρχία, στους τραπεζίτες και στην εγχώρια διαπλοκή και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει ότι οι ξένοι δανειστές θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους, μόνο που ο ελληνικός λαός αρχίζει και καταλαβαίνει και σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί πια να συνεχίζει ανενόχλητη αυτό το καταστροφικό της έργο», δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

Σε
ερώτηση για το τι περιμένει στις 15 Απριλίου από την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Το ζήτημα δεν είναι στις 15 Απριλίου τι θα βγάλουνε. Το ζήτημα είναι να καταλάβουν μαγειρέψουν τα νέα μέτρα ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει άλλο. Δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Καλύτερα να μην τα φέρουν τα μέτρα αυτά καλύτερα να τα κρατήσουν κρυφά. Γιατί όταν τα φέρουν και καταλάβει ο ελληνικός λαός τι τον περιμένει τότε το Πάσχα θα είναι δύσκολο για την κυβέρνηση. Τα πράγματα είναι κρίσιμα και πρέπει πράγματι να υπάρξει ριζική αλλαγή πορείας. Δεν είναι μόνο ότι δεν αντέχει ο λαός. Είναι και ότι οι θυσίες αυτές είναι χωρίς αντίκρισμα. Ο λογαριασμός δεν βγαίνει πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και να αλλάξουν πορεία όσο υπάρχει ακόμα καιρός. Διότι μπορεί ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης να έχει εκπνεύσει ήδη, το ζήτημα είναι να μην εκπνεύσει και ο πραγματικός χρόνος για την κοινωνία, για την οικονομία, για τη χώρα».

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας απάντησε στην κριτική που δέχεται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α από την κυβέρνηση και σημείωσε: «Για όλα φταίει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εδώ που τα λέμε φταίμε. Φταίμε που δεν παραδινόμαστε αμαχητί, Που δεν συνθηκολογούμε με τη πιο ανάλγητη εξουσία, που δεν έχουμε προτάσεις για το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων, που δεν έχουμε προτάσεις για το πώς οι άνθρωποι θα μάθουν να ζουν με την ανεργία, χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες, για το πώς οι άνθρωποι θα παίρνουν σύνταξη στα 70 τους. Φταίμε επίσης που δε κάνουμε τα στραβά μάτια στη διαπλοκή να συνεχίζει ανενόχλητη να λεηλατεί τον τόπο. Φταίμε γιατί εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε πλάτη στη κοινωνική καταστροφή με αντάλλαγμα μια θολή πρωτοσέλιδη φωτογραφία στις εφημερίδες τους ή αργότερα κάποιο υφυπουργείο κοινωνικής κατεδάφισης. Αν λοιπόν γι αυτά μας κατηγορούν, ναι φταίμε και είμαστε περήφανοι που φταίμε. Αλλά τους υπενθυμίζουμε κάτι. Εκτός από εμάς, φταίει ότι αυτός ο λαός, που παρά τις επιθέσεις και τα σοκ που υπέστη, επιμένει στο δικαίωμα για αξιοπρεπή δουλειά και ζωή». 

 Αναφερόμενος στο Μνημόνιο παρατήρησε πως «αν είναι ευλογία, όπως είπε ο περίφημος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τότε γιατί χρειάζονται πρόσθετα μέτρα; Γιατί αποτύχανε πλήρως σε όλους τους στόχους τους; Ύφεση -6,6%. Ανεργία 20%. Πληθωρισμός 4,5%. Κατάρρευση των εσόδων.

    Χιλιάδες λουκέτα κα απολύσεις στην αγορά. Νέα μέτρα τουλάχιστον 25 δις ευρώ την επόμενη διετία».

    Για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι στο δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» διάλεξε τη βαρβαρότητα κι έχουμε «επέλαση
Keywords
Τυχαία Θέματα