Ομιλία σε συνταξιούχους

Σε συγκέντρωση συνταξιούχων στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 στο Γκάζι, μίλησε απόψε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας. Τη συγκέντρωση διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προσκλητήριοσυμμετοχής στην πρώτη γραμμή του αγώναγια την ανατροπή της μνημονιακηςπολιτικής, απηύθυνε ο επικεφαλής τουΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στη συγκέντρωση, ενώεπιτέθηκε

στην κυβέρνηση κατηγορώνταςτην οτι ακολουθεί απάνθρωπη πολιτικήαπέναντι στους συνταξιουχους.

Οκ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι μια κυβέρνησητης αριστεράς δεν πρόκειται να επιτρέψειτην μετατροπή της χώρας σε αποικίαχρέους, προαναγγέλλοντας εμμέσως πληνσαφώς ότι εάν χρειαστεί θα προχωρήσεισε μονομερή στάση πληρωμών προς τουςδανειστές.

"Δικήμας έγνοια είναι να υπάρχει κοινωνικήσυνοχή στη χώρα, πρώτα για αυτό θανοιαστούμε και μετά για τους πιστωτές"τόνισε ο κ. Τσίπρας, ενώ ανακοίνωσε δέσμημέτρων για την σωτηρία των ασφαλιστικώνταμείων.

Μεταξύαυτών, η επιβολή κοινωνικής ρήτρας σταδημόσια έργα και στη δημόσια ακίνητηπεριουσία, η εισφορά στις χρηματιστηριακέςσυναναλλαγές και φόρο στις δαπάνεςσυμμετοχής στα τυχερά παιχνίδια.

Αντιδράσεις

Ότι λέει ψέματα και ότι προσπαθεί να διχάσει τον ελληνικό λαό κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση με αφορμή την ομιλία του σε συγκέντρωση συνταξιούχων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Κεδίκογλου Δήλώσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνεται στους συνταξιούχους αμφισβητώντας ό,τι καλό γίνεται στην Ελλάδα, υποσχόμενος φόρους και άλλους φόρους, που οδηγούν σε ύφεση και άλλη ύφεση.

«Λέγοντας ψέματα και άλλα ψέματα σε ένα παραλήρημα καταστροφολογίας, επιδιώκει για άλλη μια φορά να διχάσει τον ελληνικό λαό σε Αριστερά και Δεξιά. Εμείς παλεύουμε να ενώσουμε και να ανορθώσουμε την Ελλάδα», ανέφερε ο κ.Κεδίκογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα