Οι Τουρκοκύπριοι θέλουν... Λονδίνο

Δεν έφταναν τα προβλήματα με την ασφάλεια, την οργάνωση, αλλά και τα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων και στη ΔΟΕ έχουν ένα ακόμα «πονοκέφαλο», περισσότερο επικοινωνιακού χαρακτήρα βέβαια.

Συγκεκριμένα επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη συμμετοχή των
Τουρκοκυπρίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου απέστειλαν στον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, ο σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων Μεγάλης Βρετανίας και ο σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων «Southwark».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις», στην επιστολή οι Τουρκοκύπριοι ζητούν να εξασφαλίσουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τη δική τους σημαία.

Εξάλλου, η εφημερίδα «Κίπρισλι» γράφει ότι η ομάδα Τουρκοκυπρίων του Λονδίνου διοργάνωσε εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το ξενοδοχείο, όπου διαμένει η αντιπροσωπεία της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι Τουρκοκύπριοι κρατούσαν πανό που έγραφαν «συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων με τη σημαία τους», «χειροπέδες στον αθλητισμό».

Η κίνηση αυτή βέβαια δεν αναμένεται να έχει... πρακτικό αποτέλεσμα, ως προς τη συμμετοχή τους στους Αγώνες, αλλά σαφώς αποτελεί μια επικοινωνιακού χαρακτήρα διαμαρτυρία.
Keywords
Τυχαία Θέματα