Αβεβαιότητα για την γερμανική οικονομία

Η γερμανική οικονομία ενδεχομένως απέφυγε την ύφεση στο δεύτερο τρίμηνο του 2012, παρά τη συρρίκνωση του βιομηχανικού κλάδου, ωστόσο οι μελλοντικές προοπτικές χαρακτηρίζονται από «μεγάλη αβεβαιότητα», σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας.
Η οικονομία «πρέπει να έχει αναπτυχθεί με μέτριο ρυθμό την άνοιξη», καθώς η τριμηνιαία συρρίκνωση του βιομηχανικού κλάδου υπερκάλυψε την ανάπτυξη στους κλάδους κατασκευών και υπηρεσιών, αναφέρει η Bundesbank στη μηνιαία της έκθεση.

«Οι προοπτικές για περαιτέρω οικονομική
ανάπτυξη χαρακτηρίζονται από μεγάλη αβεβαιότητα», αναφέρει.

Σημειώνεται πως  η γερμανική οικονομία έχει αντισταθεί έως τώρα στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, καταγράφοντας ανάπτυξη 0,5% στο πρώτο τρίμηνο. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες άρχισαν να διαφαίνονται σημάδια αδυναμίας.

Παράλληλα, η Bundesbank τόνισε πως καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν είναι δομικά ακατάλληλη για να είναι μέλος του ευρώ.

Ωστόσο, προειδοποιεί πως «η διαρθρωτική καταλληλότητα... δεν μπορεί να διασφαλίσει από μόνη της την ομαλή συντήρηση του καθεστώτος της συναλλαγματικής ισοτιμίας». Για αυτό το λόγο, οι χώρες πρέπει να ευθυγραμμίσουν αυστηρά τις εθνικές οικονομικές πολιτικές προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά η ένωση, συμπληρώνει η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας.

Τα επίσημα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Γερμανίας για το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να ανακοινωθούν στις 14 Αυγούστου.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα