Οι παραστάσεις στο Κηποθέατρο «Δόρα Στράτου»

Έως τις 22 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστούν οι παραστάσεις στο ζωντανό μουσείο του ελληνικού χορού το Κηποθέατρο «Δόρα Στράτου», στον μαγευτικό λόφο Φιλοπάππου.

Το πρόγραμμα αλλάζει κάθε δεύτερη Τετάρτη. Η διάρκεια είναι περίπου 90 λεπτά, χωρίς διάλειμμα. Συγκρότημα από 75 χορευτές, μουσικούς και τραγουδιστές. Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές περιοχές της Ελλάδας, η κάθε μία παρουσιάζεται με τις δικές της αυθεντικές φορεσιές, τα μουσικά όργανα, τα τραγούδια και τους χορούς της. Η απόδοση είναι όσο πιο πιστή γίνεται προς

το ιστορικό πρωτότυπο.

Το Θέατρο αργεί κάθε Δευτέρα και Τρίτη ή φιλοξενεί παραστάσεις άλλων συγκροτημάτων. Αργεί επίσης: 14-18 Αυγούστου.

«Εμμέλεια 2013» 12η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων
Εξάλλου, για τη Δευτέρα 16 και τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 20:00 έχει προγραμματιστεί για 12η χρονιά η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων που διοργανώνει το Θέατρο «Δόρα Στράτου» με το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO.
Συμμετέχουν εκλεκτά συγκροτήματα με ελεγμένο πρόγραμμα, μέσα στο προπύργιο του ελληνικού χορού εδώ και 60 χρόνια.

Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη έως Παρασκευή 21:30 και Σάββατο και Κυριακή 20:15

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ (παιδικό 5, νεανικό 10)

Κρατήσεις θέσεων δεν χρειάζονται, καθώς το θέατρο διαθέτει 860 θέσεις.
Πληροφορίες: Θέατρο 210 921 4650 ώρες 19:30 - 21:00 και Γραφεία 210 324 4395 ώρες 09:00 - 16:30

Πρόσβαση

Το κηποθέατρο βρίσκεται απέναντι από την Ακρόπολη, στην πίσω πλευρά του Λόφου Φιλοπάππου. Κατασκευάστηκε ειδικά για το μουσικοχορευτικό συγκρότημα «Δόρα Στράτου», με μόνιμο σκηνικό του Σπύρου Βασιλείου.

Με τα πόδια: Απέναντι από την Ακρόπολη, από το τέρμα του πεζόδρομου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου προς τον Αγ. Δημήτρη Λουμπαρδιάρη, ακολουθείτε τις πινακίδες.

Με το μετρό: Σταθμός Ακρόπολη. Από την Πλάκα, τέρμα του πεζόδρομου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απέναντι από την είσοδο της Ακρόπολης.

Με λεωφορείο: τρόλλεϊ 15 μέχρι την Πλατεία Φιλοπάππου, ή γραμμή 230 Ακρόπολη-Ζωγράφου

Με αυτοκίνητο: περιφερειακός του Φιλοπάππου, από το εστιατόριο "Διόνυσος" ή από Πετράλωνα. Υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης.

Δωρεάν μαθήματα χορού δίνονται τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα