Οι μεταρρυθμίσεις όρος για την αγορά ομολόγων

Οι χώρες που επιθυμούν ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης να αγοράσει ομόλογά τους ώστε να μειωθεί το κόστος δανεισμού θα πρέπει να εφαρμόσουν μεταρρυθμιστικά προγράμματα, τονίζει σε άρθρο του στην ιταλική La Repubblica ο επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις της Ε.Ε. Olli Rehn.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Rehn σημειώνει πως η παρέμβαση στην αγορά θα είναι δυνατή μόνο για τις χώρες που εφαρμόζουν πολιτικές με στόχο τον έλεγχο των δημοσιονομικών
τους, που υιοθετούν μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης και που παίρνουν μέτρα για την αντιμετώπιση των μακροοικονομικών ανισορροπιών.

«Αυτή η βραχυπρόθεσμη στήριξη θα συνοδεύεται βέβαια από μία δέσμευση στις μεταρρυθμίσεις,» τονίζει ο επίτροπος. «Όπως στην περίπτωση της οικονομικής βοήθειας που προσφέρθηκε σε χώρες της Ευρωζώνης, θα υπάρξουν όροι.»

Παράλληλα, ο Rehn αναφέρει πως έως το τέλος του έτους η Ευρωζώνη θα καταρτίσει ένα χρονοδιάγραμμα για την διεύρυνση της οικονομικής ένωσης η οποία; Θα ενισχύσει και θα ολοκληρώσει τη νομισματική ένωση.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα