Asmussen: Η ΕΚΤ θα λειτουργεί ως εποπτική αρχή

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορέσει να λειτουργήσει πλήρως ως εποπτική αρχή του τραπεζικού κλάδου όλης της Ε.Ε. από το επόμενο έτος, δήλωσε στην ιταλική La Stampa το μέλος της ΕΚΤ, Joerg Asmussen προσθέτοντας πως είναι σημαντικό ο νέος της ρόλος της πρέπει να είναι διακριτός από τη νομισματική πολιτική.

Όπως μεταδίδει το Reutres, ο Asmussen σημείωσε πως η Ιταλία έχει κάνει σημαντική πρόοδο στη βελτίωση
των δημοσιονομικών της ωστόσο τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της σχεδόν μηδενικής ανάπτυξης.

«Υπάρχουν αρκετά πρακτικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν ώστε να έχουμε ευρωπαϊκή τραπεζική εποπτεία,» ανέφερε ο Asmussen. «Πιστεύω πως θα είναι πλήρως σε λειτουργία μόνο από το 2013.»

Για την Ισπανία το μέλος της ΕΚΤ τόνισε πως θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία προσωρινή αύξηση του χρέους της. «Όταν τεθεί σε λειτουργία ο νέος μηχανισμός (ESM) η πίστωση θα μπορεί να μεταφερθεί. Η αύξηση του χρέους θα είναι προσωρινή.»

Τέλος, ερωτηθείς για την περιγραφή του αποτελέσματος της συνόδου από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ως ήττα της Merkel, ο Asmussen δήλωσε πως ανησυχεί για την ενίσχυση της αντιπαλότητας μεταξύ της βόρειας και νότιας Ευρώπη. «Πρέπει ρωτήσουμε τους εαυτούς μας μόνο αν νίκησε η Ευρώπη. Αλλά αυτός ο τρόπος σκέψης εξαφανίζεται.»
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα