Οι μεγάλες των ....μπάσκετ σχολές

Οι δύο μεγαλύτερες σχολές του παγκοσμίου μπάσκετ , οι ΗΠΑ και η Σερβία , κοντράρονται στις 22.00 στον μεγάλο τελικό του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας με στόχο το χρυσό μετάλλιο.

Στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» είναι στραμμένα απόψε όλα τα βλέμματα της μπασκετικής υφηλίου. Σε περισσότερες από 175 χώρες σε όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε ΗΠΑκαι Σερβία. Οι δύο τους έχουν κατακτήσει μαζί εννιά τίτλους στο θεσμό και συναντώνται για πρώτη φορά στην ιστορία.


Οι μεν Αμερικανοί έφτασαν

αναμενόμενα στον τελικό, με οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς και με μέσο όρο διαφοράς τους 32,5 πόντους. Οι δε Σέρβοι εξέπληξαν τους πάντες, αφού μετά από μία μετριότατη παρουσία στην πρώτη φάση με τρεις ήττες και δύο νίκες κόντρα στις ασθενείς Αίγυπτο και Ιράν,μεταμορφώθηκαν στα νοκ άουτ αποκλείοντας διαδοχικά Ελλάδα, Βραζιλία καιΓαλλία.

Η Team USA θέλει να πιστοποιήσει τον τίτλο του φαβορί και να κατακτήσει τον τίτλο για πέμπτη φορά στην ιστορία της ενώ οι «πλάβι» μετη σειρά τους θέλουν να φτάσουν στον έκτο τους τίτλο πιστοποιώντας τη μεγάλη τους επιστροφή στο προσκήνιο.

Ο νικητής πέρα από τον παγκόσμιο τίτλο εξασφαλίζει αυτομάτως και μιαθέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα