Οι Glue στη Στέγη

Ένα χαρακτηριστικό τρίο της σύγχρονης βερολινέζικης σκηνής, οι Glue εμφανίζονται στις 2 Νοεμβρίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης για να ταξιδέψουν το κοινό της στη σύγχρονη ευρωπαϊκή σκηνή του αυτοσχεδιασμού.
Το σχήμα των Glue γεννήθηκε στη Γερμανία, το καλοκαίρι του 2009, από τη σύμπραξη του ντράμερ Γιώργου Δημητριάδη με τον Βρετανό τρομπετίστα Τομ Άρθουρς και τον Καναδό μπασίστα Μάιλς Πέρκιν.

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό
τρίο της σύγχρονης βερολινέζικης αβανγκάρντ σκηνής, με λεπτολογημένες χρωματικές αλλαγές, ποικιλία αναφορών και κρυμμένο δυναμισμό σε πλαίσιο χαμηλών τόνων.

Χωρίς προφανείς μελωδίες ή αρμονίες, δημιουργούν τοπία «ήρεμης έντασης» με έμφαση στον ήχο, ώστε το ελάχιστο να αποδεικνύεται πολύ.

Οι μουσικές φράσεις τους είναι γαλήνιες, διάσπαρτες, άρρυθμες αλλά και απόλυτα συνυφασμένες, όπως μια ζωγραφιά που σχηματίζεται από φαινομενικά σκόρπιες πινελιές. Στόχος τους είναι ένας αθεματικός αυτοσχεδιασμός, ευρηματικός και χωρίς προκαταλήψεις. Μουσική πολυσυλλεκτική, συναρπαστική σαν ταινία, με τη διαφορά ότι ο ακροατής συμμετέχει στη δράση.

Tom Arthurs: τρομπέτα
Miles Perkin: κοντραμπάσο
Γιώργος Δημητριάδης: ντραμς και κρουστά
Μικρή Σκηνή - 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 18 € |Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €

Παράλληλα πραγματοποιείται το Συμπόσιο:
«Ηχηρές δυνατότητες: Αυτοσχεδιασμός και κοινοτική δράση»
και δύο ακόμη μοναδικές συναυλίες:
Medea Electronique "Koumaria Residency 2014" και Glue.
Keywords
Τυχαία Θέματα