«Εμφύλιος» στο ΕΜΣΤ

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει, τις τελευταίες ημέρες, ανάμεσα σε μέλη του Δ.Σ. του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και της διευθύντριας του, ιστορικού τέχνης Άννας Καφέτση, με αφορμή την μεγάλη καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας του μουσείου στο νέο υπερσύγχρονο κτίριο στου ΦΙΞ.

"Δεν είναι ώρα για αναλύσεις κι ερμηνείες, γιατί δεν ανοίγει το μουσείο και για το ποιος δεν θέλει να το ανοίξει", τόνισε η κυρία Καφέτση, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε νωρίτερα, ενώ επεσήμανε πως, ενώ υπάρχουν τα χρήματα και οι μουσειογραφικές μελέτες, από
τον περασμένο Μάιο, το Δ.Σ δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην ανάθεσή τους.

Ωστόσο, εικαστικοί καλλιτέχνες και γενικότερα άνθρωποι της τέχνης, έσπευσαν με δηλώσεις τους να στηρίξουν την διευθύντρια του μουσείου.

Ανάμεσά τους ο εικαστικός και τέως πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής καλών Τεχνών Γιώργος Χαρβαλιάς, ο γνωστός αρχιτέκτονας κι επιμελητής εκθέσεων, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Γιώργος Τζιρτζιλάκης, αλλά και το ιδρυτικό στέλεχος του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης τέχνης, εικαστικός Χρόνης Μπότσογλου, ο οποίος μίλησε στη Βάνα Λυκομήτρου.
Keywords
Τυχαία Θέματα