Ο Β. Πόντα θα διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές Νοεμβρίου και τόνισε ότι θα ζητήσει την επόμενη εβδομάδα από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD), του οποίου είναι αρχηγός, να στηρίξει την υποψηφιότητά του.

"Θα θέσω υποψηφιότητα. Θα επιδιώξω τη στήριξη της υποψηφιότητάς μου την Τρίτη 29 Ιουλίου, από τα όργανα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος με δεδομένο ότι έχω ήδη την επίσημη στήριξη των Συντηρητικών και
της Εθνικής Ένωσης για την Πρόοδο της Ρουμανίας" είπε ο κ. Πόντα αναφερόμενος στα κόμματα, με τα οποία συνεργάζεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα στον κυβερνητικό συνασπισμό.

"Στο Εθνικό Συμβούλιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος την Τρίτη θα ζητήσω από το κόμμα μου να με στηρίξει στις προεδρικές εκλογές" τόνισε.

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός σημείωσε ότι αποφάσισε να συμμετάσχει στον αγώνα για τον προεδρικό θώκο έχοντας στο μυαλό του τη νίκη.

"Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που γνωρίζει το αποτέλεσμα. Μπαίνω στον αγώνα με την ιδέα της νίκης" υπογράμμισε.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση αν οι προεδρικές εκλογές διεξάγονταν την προσεχή Κυριακή, ο νυν πρωθυπουργός θα συγκέντρωνε ποσοστό 41% και ο υποψήφιος του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος, Κλάους Ιοάνις 28%.

Με βάση τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από το Κέντρο Μελετών και Ερευνών (CSCI) ακολουθούν ο πρόεδρος της Γερουσίας, Κάλιν Ποπέσκου Ταριτσεάνου με 10% και ο επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών Μιχάι Ράζβαν Ουνγκουρεάνου ο Νταν Ντιακονέσκου από το Λαϊκό Κόμμα και ο Χούνορ Κέλεμεν από την Ουγγρική Δημοκρατική Ένωση Ρουμανίας (UDMR) που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό με ποσοστό 3% ο καθένας.

Σε ενδεχόμενο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Βίκτορ Πόντα θα συγκέντρωνε ποσοστό 55% και ο Κλάους Ιοάνις 45%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα