Αρμένικη Αρχιτεκτονική

OΟργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού καιΝεολαίας του Δήμου Αθηναίων και ηΠρεσβεία της Αρμενίας, στο πλαίσιο τουπρωτοκόλλου Φιλίας και Συνεργασίας τωνπόλεων Αθήνας και Ερεβάν, παρουσιάζουντην έκθεση «Αρμένικη Αρχιτεκτονική»του φωτογράφου και ιδρυτή του «ΜουσείουParajanov» Zaven Sargsyan, από 14 έως 27 Μαρτίου στοΠολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων«Μελίνα».

Ηέκθεση αποτελείται από 40 φωτογραφίες,οι οποίες κάνουν γνωστά στον επισκέπτητα στοιχεία της Αρμένικης Αρχιτεκτονικής,καθώς αυτή καταλαμβάνει δεσπόζουσαθέση στον συγκεκριμένο

πολιτισμό. Μέσααπό τα αρχιτεκτονήματα διακρίνεται ηευφυΐα, η δημιουργικότητα και η έμπνευσηπου προβάλλονται με το στοιχείο τηςπέτρας και του σχεδίου του κάθεοικοδομήματος. Αρχιτεκτονήματα στηνπόλη, στα δάση, πάνω σε απόκρημνα μέρηκαι στην ύπαιθρο καταφέρνουν να είναικομμάτι της φύσης.


ΟZaven Sargsyan σημειώνει: «Η αρχιτεκτονικήκατέχει μοναδική θέση στον ΑρμένικοΠολιτισμό. Από αρχαιοτάτων χρόνων, οιΑρμένιοι υπήρξαν ακαταμάχητοικατασκευαστές και επέλεξαν να εκφράσουντην επινοητικότητά τους, τη δημιουργικότητακαι τις φιλοδοξίες τους κατά κύριο λόγομέσα από την πέτρα και το κονίαμα. Δενείναι τυχαίο το γεγονός ότι αμέτρηταμνημεία σώθηκαν μέχρι τις μέρες μας,κάποια άθικτα και άλλα ερειπωμένα, γιανα επιβεβαιώσουν, με την κλασσική τουςαξιοπρέπεια, τη θέληση των κατασκευαστώντους να υπερισχύσουν της φθοράς και τωνκαταστροφών που προκαλούν ο άνθρωποςκαι η φύση.»



Ηείσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη



Εγκαίνια:Παρασκευή 14 Μαρτίου, ώρα 19.0


Διάρκειαέκθεσης: 14 έως 27 Μαρτίου 2014


ΠολιτιστικόΚέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»:


Ηρακλειδών66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο - στάση Μετρό: Κεραμεικός, τηλ. 210 3452150


ΏρεςΛειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10:00 -20:00, Κυριακή 10:00 - 14:00

Keywords
Τυχαία Θέματα