Ο Β. Κοτρωνιάς στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, Βασίλης Κοτρωνιάς, μίλησε στις 30/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Έχουμε διαμορφώσει εννιά θεματικές ενότητες, στις οποίες δραστηριοποιούνται τα διάφορα μέλη του Ποταμιού. Ο στόχος μας είναι να κινηθούμε με βάση το σχέδιο που διαμορφώνουμε αυτή την στιγμή, να υπάρχει προβλεπτικότητα, κοινή λογική και καλός συντονισμός....».

Δημοσιογράφος: Δεν είναι αλαζονικό το γεγονός ότι αυτή την στιγμή το Ποτάμι έχει ανοίξει θέμα συμμετοχής στην επόμενη κυβέρνηση, όταν σε επίπεδο θέσεων, τώρα φτιάχνεται
και οργανωτικά δεν είναι στιβαρό;

Β. Κοτρωνιάς: «Δεν θα έλεγα ότι είμαστε αλαζονικό κόμμα. Αντιλαμβανόμαστε τις δυνατότητές μας αυτή την στιγμή, απλά, οποιαδήποτε συνεννόηση μπορεί να γίνει με άλλα κόμματα, θα είναι φυσικά σε θέματα αρχών και σε καμία βάση δεν είναι αλαζονική».

Δημοσιογράφος: Αυτή την ώρα, ωστόσο, λέτε ότι μπορεί να είστε συμπαίκτες είτε της Νέας Δημοκρατίας, είτε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.... Με ποιους όρους και ποιες προϋποθέσεις;

Β. Κοτρωνιάς: «Διαμορφώνουμε κάποιες κατευθύνσεις που να είναι έξω από προσωπικές λογικές. Δηλαδή, αν αυτά τα κόμματα επιμείνουν σε προσωπικές λογικές και σε πολιτική που θα είναι για τους πολιτικούς και τις επιχειρήσεις και όχι για τους πολίτες -οι οποίοι αποτελούν τον κύριο κορμό της χώρας και της κοινωνίας μας-, σε αυτή τη λογική, όχι, δεν θα μπορούμε να συζητήσουμε».

* Για τη θέση του Ποταμιού στην Ευρώπη:

«Θέλουμε να δώσουμε μάχες για μια Ευρώπη εκτός λογικής εκφασισμού. Μάχη για μια Ευρώπη που θα γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ βορά και νότου και για μια Ευρώπη καθαρά συμμετοχική και δημοκρατική».

Δημοσιογράφος: Με ποιες δυνάμεις στην Ευρώπη θα συνταχθεί το Ποτάμι τελικά; Ποιον πρόεδρο της Κομισιόν θα ψηφίσει; Κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά του...

Β. Κοτρωνιάς: «Σίγουρα θα το κάνει ο κ. Θεοδωράκης. Πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν πολύ πιο συγκεκριμένες θέσεις, τις οποίες θα κοινοποιήσουμε».

Δημοσιογράφος: Πού, περίπου, τοποθετείτε την επιτυχία για το Ποτάμι σε αυτές τις εκλογές;

Β. Κοτρωνιάς: «Η πείρα μου από το σκάκι, μου έχει δείξει ότι πολλές φορές είναι καλό να περιμένεις, να είσαι υπομονετικός, να έχεις σχέδιο και όλα τα άλλα έρχονται στην πορεία. Είναι λάθος να βάζουμε αριθμητικούς στόχους. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρξει -σε πρώτη φάση-, επαφή με τον κόσμο, να συμμετέχει ο κόσμος και όλα τα άλλα θα έρθουν στην πορεία, αν είναι το Ποτάμι συνεπές».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα