Ο Β. Κορκίδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, μίλησε στις 15/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Φρόσω Ζαγορίτου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές:

«Είμαστε αντίθετοι με τις 52 Κυριακές. Συμφωνήσαμε με τις 6 - 7 Κυριακές, κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις, είπαμε ότι ο κανόνας είναι η κυριακάτικη αργία και οτιδήποτε άλλο θα είναι εξαίρεση. Αν εφαρμόσουμε 52 Κυριακές, αυτό το ιδιαίτερο που θέλουμε να δημιουργήσουμε, το χάσαμε. Επίσης, στο άρθρο 16 δεν αναφέρεται πουθενά η φράση
τουριστική εμπορική αγορά. Εάν θέλουμε να συνδέσουμε το εμπόριο με τον τουρισμό, πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσουμε στοχευμένα. Αν πάμε γενικευμένα, το χάσαμε το παιχνίδι. Κάναμε πρόταση για τουριστικές περιοχές, παραθεριστικές, λιμενικές ζώνες, μαρίνες, αεροδρόμια, σταθμούς, το κέντρο της Αθήνας, στοχευμένα, καθώς επίσης και κάθε άλλος προορισμός, να συμπεριλαμβάνεται και να δίνει την δυνατότητα ελευθερίας ανοίγματος τις Κυριακές. Αλίμονο αν δεν λειτουργήσει η εποχιακή αγορά -που ανοίγει τρεις μήνες-, την Κυριακή στα νησιά μας, κάτι το οποίο γίνεται. Και είπαμε, να το νομιμοποιήσουμε».

Δημοσιογράφος: Σχετικά με την εγκύκλιο που θα πάει σήμερα στις τράπεζες και αφορά το ότι θα πρέπει να είναι φορολογικά ενήμεροι οι δανειολήπτες, που θέλουν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις νόμου για τα ενυπόθηκα δάνεια... Στο βαθμό που σας αφορά, έχετε κάποια παρατήρηση, σας καλύπτει;

Β. Κορκίδης: «Δυσκολεύει την κατάσταση. Πάμε να βοηθήσουμε και βάζουμε προϋποθέσεις και όρους. Εμείς, οι ελεύθεροι επαγγελματίες - έμποροι, δεν εντασσόμαστε σε αυτές τις ρυθμίσεις. Δηλαδή, ούτε το σπίτι μας δεν μπορούμε να σώσουμε. Εξαιρούμεθα τελείως. Οποιαδήποτε τέτοια προϋπόθεση δυσκολεύει τα πράγματα. Υποτίθεται ότι πρέπει να βοηθήσουμε αυτόν που έχει ανάγκη μια ρύθμιση. Εδώ δημιουργούμε ρυθμίσεις για αυτούς που δεν τις έχουν ανάγκη και όχι για αυτούς που τις χρειάζονται».

* Για το μέτρο συλλογής αποδείξεων:

«Κακώς αποσύρθηκε το συγκεκριμένο μέτρο ως αποτυχημένο. Θα έπρεπε να βελτιωθεί και όχι να αποσυρθεί. Ας έρθει σαν λαχείο, σαν μείωση φόρου, σαν μείωση ΦΠΑ, αλλά αυτές οι παλινδρομήσεις -την μια ισχύει, την άλλη δεν ισχύει-, δεν δίνουν την βεβαιότητα και την σιγουριά ότι αυτό το μέτρο το πιστεύει κάποιος τελικά. Εγώ το πιστεύω. Πιστεύω ότι οι αποδείξεις είναι πραγματικές δαπάνες και θα πρέπει να εκπίπτουν. Θα πρέπει κάθε απόδειξη να έχει αξία, να μην είναι άλλο ένα χαρτάκι που βάζουμε στην άκρη, μας δημιουργεί πρόβλημα να τις συγκεντρώσουμε στο τέλος του χρόνου, πού θα τις φυλάξουμε και πώς θα τις χρησιμοποιήσουμε. Εγώ πιστεύω ότι η απόδειξη πρέπει να είναι η απόδειξη πραγματικής δαπάνης και όχι λαχείο».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα