Κομποστοποίηση στην Αθήνα

Ξεκινάει το φθινόπωρο για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους Δήμους Αθηναίων και Κηφισιάς η διαλογή στην πηγή και κομποστοποίηση των βιοαποβλήτων, δηλαδή των όσων υπολειμμάτων τροφών υπάρχει σε κάθε σπίτι.

Για την υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84, όπου έγινε η παρουσίαση της χωριστής συλλογής και της κομποστοποίησης από νοικοκυριά αλλά και καταστήματα υγειονομικού

ενδιαφέροντος. Θέμα της εκδήλωσης: «Πρόγραμμα χωριστής συλλογής και κομποστοποίησης υπολειμμάτων τροφών: Έναρξη στην Αθήνα, πορεία στην Κηφισιά».

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Ανδρέας Βαρελάς Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, ο Ανέστης Νικολέλης Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκυκλωσης και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κηφισιάς, η Μαρία Λοΐζίδου καθηγήτρια του Μετσόβειου Πολυτεχνείου και υπεύθυνη Μονάδας Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και πρόεδρος Συγκλητικής Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΕΜΠ, Όλγα Σκιάδη εκπρόσωπος Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής και ο Γεώργιος Ηλιόπουλος γενικός διεθυντής της εταιρίας ΕΠΤΑ ΑΕ Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων.

Το περασμένο σαββατοκύριακο άνθρωποι της Υπηρεσίας Καθαριότητας διένημαν σε κατοίκους και εστιάτορες στο Γκάζι κάδους διαλογής, ενώ είχε προηγηθεί ανάλογη διανομή και στα Άνω Πατήσια.

Το ενημερωτικό περίπτερο στο Γκάζι, το οποίο βρίσκεται έξω από τον σταθμό Μετρό Κεραμεικός θα λειτουργεί έως και τις 21 Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα