Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κρύος ιδρώτας!»

Η εφημερίδα γράφει «κρύος ιδρώτας λούζει από χθες πολλούς, ύστερα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για το προεδρικό αξίωμα. Στο Μαξίμου αλλά και στα υπουργικά και τα βουλευτικά γραφεία της συγκυβέρνησης, μόλις ο κ. Σαμαράς έκανε γνωστή την επιλογή του πρώην επιτρόπου (του οποίου το όνομα η "δημοκρατία" είχε αποκαλύψει), άρχισε να κορυφώνεται

η αγωνία για το αν θα βρεθούν οι 180 προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές».

ΕΘΝΟΣ: «Προεδρική εξίσωση με 3 άγνωστους "Χ"»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σε δυσεπίλυτη εξίσωση έχει μετατραπεί η αναζήτηση των 180 ψήφων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Κλειδί για τη διαμόρφωση της απαραίτητης πλειοψηφίας αποτελούν η στάση των 24 ανεξάρτητων βουλευτών και η ψήφος που θα δώσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ετσι σχεδιάζουν την ελληνική πτώχευση!!!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι Γερμανοί θέλουν να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ, για να μην κινδυνεύει η Ευρώπη σε περίπτωση ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας!»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Το παζλ των «180» και η «ψήφος-κραχ» των αγορών»

Η εφημερίδα γράφει ότι «στην πιο δύσκολη μάχη που θα κρίνει το μέλλον της οικονομίας και της χώρας έχει μπει από χθες η κυβέρνηση με την ανακοίνωση, από τον πρωθυπουργό, του Σταύρου Δήμα ως υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας».

ΕΣΤΙΑ: «Το κρίσιμο "Ναι" στον Σταύρο Δήμα»

Η εφημερίδα τονίζει «φρονούμε ότι η απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών θα εξασφαλισθεί. Μπορεί αυτό να μην φανεί αμέσως, αλλά μέχριτην τρίτη ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου θα επιτευχθεί. Διότι ενδιαμέσως θα έχει προκληθεί τέτοια αναστάτωσις, ώστε οι τυχόν ταλαντευόμενοι βουλευτές θα διαπιστώσουν πόσο σοβαρές συνέπειες θα έχει για την οικονομία ένα "Οχι" στην προεδρική εκλογή και η προσφυγή στις κάλπες».

Η ΑΥΓΗ: «Παίζουν με τη ζωή του»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «με την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜ.ΑΡ. για χορήγηση άδειας με «βραχιολάκι» συντάθηκαν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Απεργία δίψας αρχίζει σήμερα ο 22χρονος απεργός πείνας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ο Στουρνάρας προκαλεί. Και η Σ. Βούλτεψη είναι μέλος του κινήματος "Δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ"»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «την εξαίρεση της Τραπέζης της Ελλάδος από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ για τα 29 ιδιόκτητα ακίνητα ζητάει με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ο νυν διοικητής της κεντρικής τράπεζας. Καταγγελία του πρώην προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλου, ότι η λαλίστατη κυβερνητική εκπρόσωπος κρύβει τα πραγματικά τετραγωνικά ακινήτου της ώστε να πληρώσει μικρότερο "χαράτσι"».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σήμα κινδύνου από τις αγορές»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι »στη δίνη της πολιτικής αβεβαιότητας βρίσκεται εκ νέου η ελληνική οικονομία. Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και των πιθανών επιπλοκών στις σχέσεις με τους δανειστές σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί ανησυχία και αναταράξεις».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Μαύρη Τρίτη στο χρηματιστήριο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η αβεβαιότητα της «επόμενης μέρας» έφερε τον πανικό»

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Χρειάζεται άμεση λαϊκή παρέμβαση και ισχυρό ΚΚΕ»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση λαϊκή παρέμβαση. Καμιά αναμονή για τη διαπραγμάτευση, για τις ψηφοφορίες στη Βουλή και τις πιθανές εκλογές».

ΤΑ ΝΕΑ: «Προεδρική εκλογή: Σε μια εβδομάδα η πρώτη ψηφοφορία. ΝΑΙ. ΟΧΙ. ΙΣΩΣ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού και κοινοτικού επιτρόπου Σταύρου Δήμα δίνει ο κυβερνητικός συνασπισμός τη μάχη για τη συγκρότηση μιας προεδρικής πλειοψηφίας (180 ψήφου) στην τρίτη ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου. Ωστόσο, κρισιμότερο μπορεί να αποδειχθεί το πρώτο "κρας τεστ", στις 17 Δεκεμβρίου, καθώς θα διαφανεί επί της κάλπης η κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί η Βουλή».

Kontranews: «Για 170 βουλευτές πάει ο Αλέξης»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η ολοκληρωτική κατάρρευση του κυβερνητικού θιάσου που σήκωσε λευκή σημαία και παραδίδεται ήδη αμαχητί γιατί τρέμει τις συνέπειες των καταστροφικών επιλογών που οδήγησαν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού στη φτώχεια και την εξαθλίωση , διασύροντας την ίδια τη χώρα, δημιουργεί προϋποθέσεις για μια σαρωτική επικράτηση του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές που θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα 1η ή 8 Φεβρουαρίου».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ξύπνησε ο εφιάλτης. Στη μέγγενη της πολιτικής Χ.Α. - ομόλογα»

Η εφημερίδα σημειώνει «η μεγαλύτερη υποχώρηση του Γενικού Δείκτη τιμών από το 1987 συντελέσθηκε χθες στο Χρηματιστήριο, καθώς τα διεθνή χαρτοφυλάκια επιδόθηκαν σε μπαράζ πωλήσεων, «κοστολογώντας» τον πολιτικό κίνδυνο η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Κραχ στο χρηματιστήριο έφερε ο φόβος των πρόωρων εκλογών»

Η εφημερίδα τονίζει «χρηματιστηριακό 'κραχ" προκάλεσε χθες η αιφνίδια απόφαση του πρωθυπουργού να κινήσει εσπευσμένα τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, φέροντας πιο κοντά το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικώνεκλογών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, δημοκρατια, σαμαρας, εκλογες, βουλη, δημαρ, ωρα, ελλαδα, παζλ, εστια, ψηφοφορία, αυγη, συριζα, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, απεργια, εφημεριδα, στουρναρας, ενφια, τραπεζες, γενοπ, καθημερινη, τεστ, τσιπρας, ναυτεμπορικη, κραχ, πηγη, απε-μπε, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, χρηματιστηριο, εφημεριδα δημοκρατια, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, εκλογες 2012, σταυροι, βουλευτες, ακινητα, αυγη, γενοπ, δημοκρατια, ηγεσια, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οικονομια, πρωτοσελιδα, φτωχεια, ωρα, αγωνια, απε, βρισκεται, γραφεια, δινη, διοικητης, ευρω, εβδομαδα, ευρωπη, εφιαλτης, εφημεριδα, ζωη, ιδια, κυβερνηση, λευκη, μαξιμου, ονομα, παζλ, τριτη, φοβος, ψηφοφορία, χωρα, ιδρωτας, σημαια
Τυχαία Θέματα