Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Γκίκας ο... μαρτυριάρης»

Η εφημερίδα γράφει «την αληθινή κατάσταση των πραγμάτων, η οποία απέχει πάρα πολύ από τις κυβερνητικές διακηρύξεις περί απεξάρτησης από την τρόικα, παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στη χθεσινή μεταμεσονύκτια τηλεοπτική συνέντευξή του στο Mega, όπου απομυθοποίησε το "τέλος των Μνημονίων"».

ΕΘΝΟΣ:

«Η οικονομία στη σκιά της πολιτικής έντασης»

Η εφημερίδα σημειώνει «θετικές προβλέψεις από την Κομισιόν για την οικονομία, που βρίσκεται στη σκιά της πολιτικής έντασης. Κρίσιμη η περίοδος μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ιλλουμινάτι: "Πόλεμος την 19η Νοεμβρίου!"»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο διάσημος αμερικανός αναλυτής Αλεξ Τζόουνς προκάλεσε παγκόσμιο σοκ με τα όσα αποκάλυψε στην εκπομπή του. Το "ρολόι των πεφωτισμένων" όπου με πολύπλοκους συνδυασμούς προκύπτει η επίμαχη ημερομηνία. Κομβικό σημείο η ενεργειακή κρίση που θα ξεσπάσει για το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Παγώνουν 40.000 εφάπαξ έως τον Μάιο»

Η εφημερίδα γράφει ότι «εμπλοκή στις πληρωμές λόγω της αδυναμίας των υπηρεσιών να υπολογίσουν με ακρίβεια τους συντελεστές βιωσιμότητας των Ταμείων, που θα κρίνουν και τις τελικές μειώσεις στο βοήθημα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Τα αυθαίρετα ξανατακτοποιούνται!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «νέος κύκλος δηλώσεων αυθαιρέτων αρχίζει για συνολικά 780.000 ιδιοκτήτες, που έχουν μπει στους νόμους τακτοποίησης των ετών 2011 και 2013, στην περίπτωση που εκδοθεί νέα ακυρωτική απόφαση από το ΣτΕ. Το υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζει νέο νόμο, τον τρίτο κατά σειρά, για να παρατείνει πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το νομοθετικό πλαίσιο τακτοποίησης των αυθαιρέτων με πρόστιμο».

ΕΣΤΙΑ: «Σε θεσμική σύγχυση ο πρόεδρος του Σύριζα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ο κ. Τσίπρας υπέπεσε σε σοβαρή αντίφαση θεσμικού χαρακτήρος. Μέχρι προχθές ισχυρίζετο ότι η σημερινή Βουλή δεν νομιμοποιείται να εκλέξη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διότι διαθέτει νωπή λαϊκή εντολή. Ομως κατά την προχθεσινή επίσκεψή του στον κ. Παπούλια πρότεινε να συγκληθή συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και να συμφωνηθή το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα εκλεγή από την επόμενη Βουλή».

Η ΑΥΓΗ: «Διαφθορά με ονοματεπώνυμο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το καθεστώς ασυλίας που έχουν προσφέρει οι κυβερνήσεις των Μνημονίων, και ιδιαίτερα η κυβέρνηση Σαμαρά, σε δημόσιους λειτουργούς, καθεστώς που στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε χαρακτηρίσει "τείχος προστασίας", περιγράφει αναλυτικά ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης προς απάντηση σε ερώτηση του Π. Καμμένου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Καλά... 2040»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελλάδα και τρόικα για πάντα μαζί. Εως ότου οι φορολογούμενοι αποπληρώσουν το 75% του χρέους της χώρας προς τις αγορές και τις ξένες κυβερνήσεις, οι δανειστές θα υπαγορεύουν τις μνημονιακές πολιτικές τους. Μέχρι το 2040 ακόμα και οι... αγέννητοι Ελληνες καλούνται να αποπληρώσουν χρέος 380 δισ. ευρώ μαζί με τους τόκους».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Κίνδυνος για την ανάπτυξη η πολιτική αβεβαιότητα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «η πολιτική αβεβαιότητα είναι ο υπ. αριθμόν 1 κίνδυνος για τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, προειδοποιεί η Κομισιόν στις φθινοπωρινές προβλέψεις της».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Φτώχεια βιώνουν 3,9 εκατ. Ελληνες»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η φτώχια και η απαισιοδοξία για το αύριο καλά κρατούν στη χώρα, καθώς σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Eurostat, πάνω από 1 στους 3 Ελληνες το 35,7% ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Τα στοιχεία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες, αφορούν το 2013 και κάνουν την Ελλάδα την τρίτη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην ΕΕ, μετά από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «"Επόμενη μέρα" με νέα αντιλαϊκά μέτρα»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «ασφαλιστικό και εργασιακά βρίσκονται στο στόχαστρο των νέων αντιλαϊκών μέτρων, στο πλαίσιο της λεγόμενης "επόμενης φάσης" στη διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης με την τρόικα. Ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης, επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι την «επόμενη μέρα» θα είναι παρόντα τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και η μόνιμη επιτήρηση, όπως επίσης και οι απαιτήσεις του κεφαλαίου για νέα αντιλαϊκά μέτρα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Πού θα πάνε τα 11 δισ.»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «τα αδιάθετα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, στο μεγαλύτερο μέρος τους, ως προληπτική πιστωτική γραμμή, για να βγει η Ελλάδα από το Μνημόνιο με δίχτυ ασφαλείας, λέει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στα "ΝΕΑ"».

Kontranews: «60 οπλισμένα ισραηλινά μαχητικά προστατεύουν τις γεωτρήσεις στην Κύπρο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «εξήντα ισραηλινά μαχητικά F16 ετοιμοπόλεμα και εξοπλισμένα με πυραύλους, πετούσαν όλη μέρα χθες και προχθές πάνω από τον εναέριο χώρο της Κύπρου, διενεργώντας παράλληλα ασκήσεις που συνιστούν επίδειξη δύναμης και ισχύος απέναντι στην Τουρκία».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Το πετρέλαιο "ζεσταίνει" την οικονομία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η ραγδαία αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου δείχνει να έχει σημαντικά οφέλη και στην ελληνική οικονομία. Η πτώση από τα 115 δολ. το βαρέλι στα 82 δολ., μέσα σε λίγους μήνες, συνοδεύεται -όπως δείχνουν τα στοιχεία- από την αύξηση των εσόδων».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Επιτέλους σε ανάκαμψη έπειτα από εξαετή ύφεση»

Η εφημερίδα τονίζει «θετικές για την πορεία της ελληνικής οικονομίας φέτος και τα δύο επόμενα χρόνια είναι οι χθεσινές προβλέψεις της Κομισιόν, η οποία επιβεβαιώνει την έξοδο από την ύφεση το 2014 και την επιταχυνόμενη ανάπτυξη το 2015 και το 2016».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, γιάννης στουρνάρας, δημοκρατια, τροικα, mega, ωρα, ιλλουμινάτι, αλεξ, σοκ, πετρελαιο, ελευθεροτυπια, αυθαιρετα, νέα, εστια, τσιπρας, βουλη, αυγη, σαμαρας, καμμενος, εφημεριδα, ελλαδα, χρεος, καθημερινη, eurostat, ριζοσπαστησ, μνημονιο, στουρναρας, κυπρος, δολ, ναυτεμπορικη, πηγη, απε-μπε, εφημεριδα δημοκρατια, νεα κυβερνηση, αυθαιρετα παραταση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, νεος παπας, γιάννης στουρνάρας, ημερομήνια, αυγη, βουλγαρια, δημοκρατια, δολ, καθημερινη, κυπρου, ναυτεμπορικη, οικονομια, περιοδος, πλαισιο, πρωτοσελιδα, σημερινη, τα νεα, υφεση, ωρα, mega, αυξηση, αλεξ, απε, βρισκεται, δειχνει, διχτυ, διοικητης, εγγραφο, ευρω, ετων, εφαπαξ, εφημεριδα, έως ότου, κυβερνηση, κυκλος, λεανδρος, μηνες, μητσοτακης, νωπη, παντα, ουσιαστικα, πεμπτη, ρακιντζης, σειρα, σοκ, τριτη, φυσικο, αγορες, eurostat, γκικας, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, ολη μερα
Τυχαία Θέματα