Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη μετά τις Ευρωεκλογές κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Τετάρτης.

Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Απειλεί και Στουρνάρας"

Η εφημερίδα γράφει ότι "αλαλούμ με διαρροές, πληροφορίες, διαψεύσεις και παραδοχές σχετικά με την τύχη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προκλήθηκε χθες με αφορμή πληροφορίες από το

περιβάλλον του ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να παραμείνει στο υπουργείο, λόγω της κριτικής που δέχεται από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία του χρεώνουν τη μεγάλη πτώση της δύναμης του κόμματος στις πρόσφατες εκλογές".

ΕΘΝΟΣ: "Ανοιξε η πόρτα για ριζικό ανασχηματισμό"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό άρχισε. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διεμήνυσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να συναινέσει στην ανατροπή της πολιτικής που ανέλαβε να φέρει σε πέρας. Σαρωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δρομολογούν Σαμαράς - Βενιζέλος".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μαζώχτηκε το «χιλιάρμενο» στα ελληνικά ύδατα. Πυρκαγιά στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα Σημάδια των Καιρών προειδοποιούν για τα επερχόμενα και το «Ποθούμενο» κατά Πατροκοσμά".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα SOS του Ε9 για μεταβιβάσεις, αυθαίρετα και ενιαίο φόρο ακινήτων"

Η εφημερίδα γράφει ότι "υπόχρεοι 1,5 εκατ. φορολογούμενοι που πρέπει να συμπληρώσουν αλλαγές στην περιουσία τους ή να δηλώσουν τα ακίνητα που απαλλάσσονται από το φόρο ακινήτων του 2014. Δήλωση πρέπει να υποβάλουν όσοι νομιμοποίησαν αυθαίρετα ή ημιυπαίθριους τα τελευταία 4 χρόνια και δεν το είχαν καταγράψει".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ψάχνουν τη νέα μεταμφίεση"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά την ήττα στις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σχεδιάζουν τη μεταμφίεση της δικομματικής με ελκυστικό προεκλογικό περιτύλιγμα και με το βλέμμα στις επόμενες εθνικές κάλπες".

ΕΣΤΙΑ: "Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Ελλάδα έχει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Αρκεί να την κατανοήσουν οι κυβερνώντες, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης και εν τέλει οι πολίτες. Στην πραγματικότητα η κρίσις είναι πίσω μας, ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, την έχουν μπροστά τους".

Η ΑΥΓΗ: "Στα μαχαίρια για την ήττα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τεκτονικό σεισμό στο κυβερνητικό μπλοκ προκάλεσαν το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής και η διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Ο Αντ. Σαμαράς αναζητεί «κοινωνικό πρόσωπο» για την κυβέρνηση με μεταπήδηση του Γ. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά προσκρούει στο «βέτο» Βενιζέλου. Στο τραπέζι Σαμαρά - Βενιζέλου παλαιότερες καλπονοθευτικές ιδέες του δεύτερου με το εκλογικό «μπόνους» για να αποτραπεί η διακυβέρνησης της Αριστεράς!".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Χάρη από τον Θεοχάρη!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επανάληψη των ελέγχων σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, τις οποίες χειριζόταν το ΣΔΟΕ, επιβάλλει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ακυρώνοντας ουσιαστικά όλη την προηγούμενη εργασία που έχει γίνει, προκαλώντας βραχυκύκλωμα στο σχέδιο δράσης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αίνιγμα Στουρνάρα στην κυβέρνηση"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέες παραμέτρους στο σταυρόλεξο του ανασχηματισμού που καλείται να συμπληρώσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνεργασία με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, διαμορφώνει το χαμηλό βαρομετρικό στις σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, μετά τις διαρροές συνεργατών του υπουργού Οικονομικών, ότι είναι δυσαρεστημένος με την κριτική που του ασκείται και έτοιμος να αποχωρήσει από την κυβέρνηση".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Σαρώνουν τα φτηνά ναρκωτικά"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι νέες συνθετικές ναρκωτικές ουσίες εξαπλώνονται με γρήγορο ρυθμό και στην Ελλάδα, παρότι είναι πλέον γνωστό ότι διεθνώς έχουν αρχίσει να καταγράφονται θάνατοι από τη χρήση τους. Ενδεικτικό της διείσδυσης των ουσιών αυτών στη χώρα, με πιο συχνές τις μεθαμφεταμίνες, είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι χρήστες ζητούν βοήθεια για απεξάρτηση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέες «διεργασίες» με στόχο τον εγκλωβισμό του λαού"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο λαός έχει αρνητική πείρα από τις διεργασίες αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού, πότε με συγχωνεύσεις και μετονομασίες κομμάτων, πότε με μεταγραφές στελεχών, πότε με δημιουργία νέων σχημάτων, πότε απλά με κυβερνητικούς ανασχηματισμούς, όπου αλλάζουν κάποια πρόσωπα και ονόματα, για να συνεχιστεί όμως η ίδια πολιτική σε βάρος του λαού".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το φάντασμα της απλής αναλογικής"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο κατακερματισμός των δυνάμεων των κομμάτων που καταγράφηκε και σε αυτές τις κάλπες βάζει στο τραπέζι σενάρια για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για τον νικητή των εθνικών εκλογών. Πολλά στελέχη και ειδικοί εκφράζουν την άποψη ότι με τον τρόπο αυτόν θα γίνουν πιο εύκολες οι συνεργασίες".

Kontranews: "Κλέβουν 50 έδρες του ΣΥΡΙΖΑ για να μην γίνει Πρωθυπουργός ο Αλέξης"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "υπερβαίνοντας τα έσχατα όρια πολιτικού τυχοδιωκτισμού τα κόμματα του ετοιμόρροπου κυβερνητικού συνασπισμού μεθοδεύουν την κλοπή των πενήντα εδρών που παίρνει μπόνους το πρώτο κόμμα στην εναγώνια προσπάθειά τους να κόψουν το δρόμο προς την πρωθυπουργία στον Αλέξη Τσίπρα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στροφή στην Ευρώπη"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι ηγέτες της Ε.Ε. αναζητούν λύσεις για ώθηση της ανάπτυξης και νέες θέσεις εργασίας. Οι ευρωεκλογές έδειξαν ότι η λιτότητα λειτουργεί ως «θερμοκήπιο» για την άνοδο της ακροδεξιάς. Η Ελλάδα θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις για το χρέος από μια καλύτερη αφετηρία. Καθοριστική η στάση του ΔΝΤ στο ελληνικό αίτημα για μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης".

H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τη νέα «συνταγή» ανάπτυξης ψάχνει η ευρωπαϊκή ηγεσία"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "άμεση αλλαγή πλεύσης στην οικονομική πολιτική προς την κατεύθυνση της τόνωσης της ανάπτυξης και της απασχόλησης ζήτησε επιτακτικά στη διάρκεια της χθεσινής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. ένας μεγάλος αριθμός Ευρωπαίων ηγετών. Το βέβαιο είναι ότι το σοκ των ευρωεκλογών της Κυριακής, με την πρωτοφανή αύξηση της δύναμης των ακραίων αντιευρωπαϊκών κομμάτων, δρομολογεί ραγδαίες εξελίξεις εντός της Ε.Ε. από τώρα μέχρι την προσεχή Σύνοδο Κορυφής στις 26-27 Ιουνίου".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
τυπος, γιάννης στουρνάρας, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, ελλαδα, δημοκρατια, στουρναρας, εκλογες, σαμαρας, βενιζελος, ωρα, sos, αυθαιρετα, ημιυπαιθριοι, ελευθεροτυπια, νέα, εστια, γαλλια, αυγη, μπλοκ, συριζα, αντ, τραπεζες, εφημεριδα, σδοε, καθημερινη, ριζοσπαστησ, τσιπρας, ημερησια, χρεος, ΔΝΤ, ναυτεμπορικη, σοκ, ιουνίου, Αντωνης Σαμαρας, εθνικη τραπεζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, φορολογικη δηλωση 2011, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, γιάννης στουρνάρας, κομματα, νικητη, χωρες, αντ, ακινητα, αυγη, εργασια, ηττα, καθημερινη, ναυτεμπορικη, ονοματα, πρωτοσελιδα, σδοε, τυχη, ωθηση, ωρα, αυξηση, απλα, αφορμη, βλεμμα, βοηθεια, γεγονος, γινει, δηλωση, ευκαιρια, ευρωπη, εφημεριδα, ιδεες, ιδια, θεσεις εργασιας, κυβερνηση, κυρια, κλοπη, κομμα, μαξιμου, μαχαιρια, μπλοκ, νεες θεσεις εργασιας, νικη, ορια, ουσιαστικα, ουσιες, περιβαλλον, πορτα, σημαδια, σοκ, σπηλαιο, σχεδιο, ελληνικα, ηγετες, χωρα, υπουργειο, μπροστα, πληροφοριες, sos, τραπεζα, θεματα, θεοχαρης, θεσεις
Τυχαία Θέματα