Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι συστάσεις για το σχέδιο των 23 δισ. ευρώ, οι αντιδράσεις και κορυφαίων υπουργών για τις περικοπές, η "επίθεση" της εφορίας σε 500.000 επαγγελματίες, το επίδομα ανεργίας με εισοδηματικά κριτήρια και το θέμα των συμβασιούχων κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Πέμπτη.

   
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στα 3 δισ. ευρώ οι πρώτες επιχορηγήσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ενεργοποίηση του νέου επενδυτικού νόμου,
με κίνητρα ύψους 3 δισ. ευρώ (εκ των οποίων 2,2 δισ. ευρώ σε φορολοαπαλλαγές και 800 εκατ. ευρώ σε ενισχύσεις) ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης".

  
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τρέμει την ανταρσία και εκβιάζει με εκλογές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε μονόδρομο νέων εκβιαστικών εκλογικών διλημμάτων, αυτή την φορά με στόχο τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ομάδας του εν όψει κατάθεσης στη Βουλή του αποκαλούμενου «μεσοπρόθεσμου πακέτου» τον Μάιο, οδηγείται ο Πρωθυπουργός, ενώπιος ενωπίω πλέον με την αποφασισμένη να τον μαυρίσει Βάσω Παπανδρέου, 15 τουλάχιστο βουλευτές που συνασπίζονται γύρω της και με σκιώδη δύναμη κρούσης πέντε επιπλέον βουλευτών που από το Μαξίμου έχουν σημανθεί στη λίστα των επίφοβων για καταψήφιση των ισοπεδωτικών μέτρων που ήδη έχουν οριστικοποιηθεί".

  
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Χάρισε πρόστιμο ο Παπακωνσταντίνου!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τελικά όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε λεφτά υπάρχουν, ήξερε πολύ καλά τί εννοούσε. Εμείς τον είχαμε... παρεξηγήσει. Προφανώς λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν για κάποια παιδιά ανώτερου θεού, που με ευνοϊκές ρυθμίσεις και αποφάσεις γλιτώνουν ρήτρες για τη μη σωστή εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο ελληνικό δημόσιο".

  
ΕΘΝΟΣ: "Ψήφο για όλα ζητάει ο Γιώργος την Παρασκευή".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις θέτει κυβερνητικά και κομματικά στελέχη αύριο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Ζητά ψήφο για όλα. Καθιστά σαφές το πρόγραμμα για τη σωτηρία της χώρας. Καλεί τους πάντες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "π. Μάξιμος: έρχεται μέγα γεγονός την Μ. Παρασκευή στην Κάλυμνο!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο γνωστός, πλέον, στο Πανελλήνιο από τις συχνές παρουσίες του, παλαιότερα, στην Τηλεόραση αλλά και από το βιβλίο του περί Αντιχρίστου, Μοναχός Μάξιμος, πιστεύει ότι επίκεινται μεγάλα και συγκλονιστικά γεγονότα στην Κάλυμνο".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Πάγκαλος: Μαστροποί οι πολιτικοί με πελάτες τους ψηφοφόρους τους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με... χαμαιτυπείο παρομοίασε την πολιτική ζωή της χώρας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, προκειμένου να καταδείξει το «αλισβερίσι» μεταξύ πολιτικών και ψηφοφόρων! Παράλληλα, παρομοίασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τους πολιτικούς με μαστροπούς και τους ψηφοφόρους με πελάτες του εν λόγω χαμαιτυπείου, που όλοι έχουν τις ευθύνες του, αλλά σε διαφορετική αναλογία!".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Λεφτά δεν υπάρχουν".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επι
Keywords
Τυχαία Θέματα