Ο Τύπος της Παρασκευής

Το πρόγραμμα για την οικονομία την περίοδο 2012-2015 που παρουσιάζει σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, η συνέντευξη του Γ. Παπακωνσταντίνου στους Financial Times, η εκτίναξη του spread, και η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα
των εφημερίδων την Παρασκευή.


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μισή δικαίωση των συμβασιούχων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μισή δικαίωση για τους συμβασιούχους που περιμένουν να γίνουν «αορίστου χρόνου» φέρνει η απόφαση του Αρείου Πάγου, καθώς αναγνωρίζει μεν ότι καλύπτουν πάγιες υπηρεσιακές ανάγκες, αλλά περιορίζει τη δυνατότητα μονιμοποίησης για συμβάσεις προ του 2001".

   
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ολοκληρωτική χρεωκοπία της Οικονομίας και του πολιτικού συστήματος".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το χθεσινό ολοκαύτωμα στα ταμπλό των ομολογιακών αγορών (νέο μαύρο παγκόσμιο ρεκόρ για τα ελληνικά spreads, που άγγιξαν τις 1000 μονάδες και εκτίναξη των ασφαλίστρων κινδύνου στο ιστορικό υψηλό των 1105 μονάδων βάσης) δεν προμηνύει παρά την έλευση του Αρμαγεδδώνα της άτακτης πτώχευσης".

  
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Εφιάλτης 25 δισ. σε... εορταστικό «πακέτο»".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το πιο σκληρό πακέτο λιτότητας της Μεταπολίτευσης, ύψους περίπου 25 δισ. ευρώ, παρουσιάζει σήμερα ο πρωθυπουργός, διανθισμένο με κοινωνικές και αναπτυξιακές «πινελιές» (ως «μεταξωτές κορδέλες»), για να γίνει πιο... εύπεπτο".

  
ΕΘΝΟΣ: "Δωρεάν γη σε χιλιάδες αγρότες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η κυβέρνηση προχωρεί στην παραχώρηση 4,5 εκατομμυρίων στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης έναντι συμβολικού ενοικίου. Πρόκειται ουσιαστικά για δωρεάν γη, που θα διατεθεί σε ακτήμονες, μικροκαλλιεργητές και κτηνοτρόφους".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Βιβλίο αίσχος: ο Χριστός ...αμφιφυλόφιλος και ναρκομανής!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "υπό άλλες συνθήκες δεν άξιζε τον κόπο να ασχοληθούν με τον ηρωινομανή Jamew Frey και τις συγγαφές του. Οταν, όμως, αυτός ο αλητήριος, προκειμένου «να κονομήσει», όπως λένε, κάθεται και γράφει ότι στην Δευτέρα Παρουσία ο Χριστός μας θα είναι... αλκοολικός, ναρκομανής και αμφιφυλόφιλος, ποιος δεν θα αντιδράσει;".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Στρίβειν δια των εκλογών ο Γ.Α.Π. μπροστά στην αναδιάρθρωση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κάθε φορά που έρχονται τα δύσκολα, η μόνιμη επωδός είναι ότι η κυβέρνηση «ψήνει» πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Στριμώχτηκε η κυβέρνηση με την πίεση των τροϊκανών και των λοιπών Ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως αποκαλύψεις για τις μίζες των υποβρυχίων, για την ασυνεννοησία των υπουργών και πανικόβλητη άρχισε να διαρρέει πάλι σενάρια πρόωρων εκλογών".".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φως για λίγους συμβασιούχους".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανατρέποντας τις προβλέψεις αλλά και το δυσμενές τοπίο που είχε διαμορφωθεί για τους συμβασιούχους, η ολομέλεια του Αρείου Πάγου άνοιξε χθες το δρόμο για τη δικαίωση όσων εργαζομένων έχουν προσληφθεί πριν από το 2001. Παράλληλα, κρατά ζω
Keywords
Τυχαία Θέματα