Ο Τύπος της Παρασκευής

Η συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για τους πλειστηριασμούς, η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων και οι κινητοποιήσεις στους χώρους της Υγείας και της Παιδείας κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Παρασκευής.

Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ναπολέων εν... πτήσει".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η τεθωρακισμένη BMW αξίας 750.000 ευρώ ήταν μόνο η αρχή! Ο βουλιμικός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος

ξεπέρασε για ακόμη μια φορά τον εαυτό του, αξιώνοντας (!) να πετάξει το κυβερνητικό αεροσκάφος Εμπραέρ στη Σκιάθο -καθώς η Σκόπελος όπου περνούσε τις διακοπές του μεταξύ... τσιπούρας και λυθρινιού δεν έχει αεροδρόμιο-, για να τον παραλάβει με προορισμό τις Βρυξέλλες, όπου έπρεπε να παρευρεθεί για να συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. για την Αίγυπτο".

ΕΘΝΟΣ: "Λύση εκτόνωσης για τους πλειστηριασμούς".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε μέση λύση εκτόνωσης για τους πλειστηριασμούς ακινήτων καταλήγει η κυβέρνηση. Θέτει ως «κόκκινη γραμμή» την προστασία των οικονομικά αδύναμων πολιτών αλλά και την τιμωρία εκείνων που, αν και έχουν τη δυνατότητα, οχυρώνονται πίσω από τη ρύθμιση που ισχύει προκειμένου να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σε θέση μάχης στον Εβρο ο Τουρκικός Στρατός!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο τουρκικός στρατός για πρώτη φορά μετά το 1974 παίρνει στον Εβρο επιθετική διάταξη! Οι κύριες μονάδες του 3ου και 5ου Σώματος Στρατού μεταφέρθηκαν περίπου 50 χλμ ανατολικότερα, μακριά δηλαδή από την γραμμή προκάλυψης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βραχυκύκλωμα στις εφορίες για εισοδήματα και τεκμήρια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε «γολγοθά» χωρίς τέλος εξελίσσεται πλέον η διαδικασία υποβολής και εκκαθάρισης των φετινών φορολογικών δηλώσεων για εκατομμύρια φορολογούμενους, λόγω του πλήθους των «νεωτερισμών» που εισήγαγε φέτος βιαστικά, χωρίς καμία κατάλληλη προετοιμασία, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πιο πολλά σπίτια στο σφυρί".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το «νέο πλαίσιο» για τους πλειστηριασμούς θα περιλαμβάνει πολλά από τα παλιά -αλλά μη εφαρμόσιμα- κριτήρια. Θα έχει μεν κοινωνικά επιχρίσματα, αλλά επί της ουσίας θα στοχεύει περισσότερους δανειολήπτες και θα αφορά πιο πολλά σπίτια. Ωστόσο, ξεφεύγουν τα μεγάλα «ψάρια» με «κρυμμένα» σπίτια και βίλες σε offshore και στις Παρθένους Νήσους".

ΕΣΤΙΑ: "Μοχλός δημεύσεως οι αντικειμενικές αξίες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Κυβέρνησις Σαμαρά οφείλει να προσαρμόση τις αντικειμενικές αξίες στην πραγματικότητα. Και πρέπει να το πράξη το ταχύτερον".

Η ΑΥΓΗ: "Μετατρέπουν σε δάνειο τους κοινοτικούς πόρους!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι δανειστές της Ελλάδας θέλουν να βάλουν στο χέρι -με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν και της Γερμανίας- και τελικά «να φάνε» τους μοναδικούς κοινοτικούς πόρους - οξυγόνο για την έξοδο της οικονομίας της από την κρίση την επόμενη επταετία (2014-2020)".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Αθεράπευτα ανεύθυνοι".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το υπουργείο Υγείας βγάζει προς άγνωστη κατεύθυνση ακόμα και διασωληνωμένους ασθενείς από τα νοσοκομεία που κλείνει, χωρίς να ενημερώσει τους θεράποντες ιατρούς. Γι΄αλλού τραβάνε οι ασθενείς, αλλού οι γιατροί τους. Την ίδια ώρα, ο Αδωνις Γεωργιάδης ανοίγει την όρεξη στους ιδιώτες να υφαρπάξουν νοσοκομεία ιδιαίτερα σε περιοχές-φιλέτα. Ζητά από τον δήμαρχο Σαντορίνης είτε να αναλάβει το κόστους λειτουργίας του νεόκτιστου νοσοκομείου είτε να βρει επενδυτές, διαφορετικά θα δώσει το κτίριο στο ΤΑΙΠΕΔ!".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Φοροδιαφυγή έως και 100% σε τουριστικούς προορισμούς".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την ώρα που οι Ελληνες φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν φόρους 7,4 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στις τουριστικές περιοχές δείχνουν ότι οι μισοί επιχειρηματίες συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν. Τα στοιχεία των ελέγχων από τις 6 έως τις 18 Αυγούστου είναι αποκαλυπτικά: σε κάθε επιχείρηση που ελέγχθηκε εντοπίστηκαν κατά μέσο όρο 9 με 10 φορολογικές παραβάσεις, ενώ το ποσοστό παραβατικότητας σε Αμοργό, Παξούς και Σύμη ήταν 100%".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Πλειστηριασμοί με προστασία των αδύναμων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε συμφωνία για το κρίσιμο θέμα της άρσης στην απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κατέληξαν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Οπως προκύπτει, αποφασίστηκε η άρση της απαγόρευσης υπό συγκεκριμένα κριτήρια, προκειμένου να προστατευθούν τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά που έχουν πληγεί από την κρίση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Καμία κατάργηση νοσοκομείου καμία διαθεσιμότητα εργαζομένων".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "για να μην περάσουν η κατάργηση νοσοκομείων και η διαθεσιμότητα 1.618 εργαζομένων, αντίθετα να δοθούν χρήματα από το κράτος ώστε να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό και να αναπτυχθούν δομές Υγείας με δωρεάν πρόσβαση όλων, διαδηλώνουν, σήμερα, υγειονομικοί, ασθενείς, εργαζόμενοι, άνεργοι και λαϊκοί φορείς, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Υγείας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μετατάξεις -Οδηγός. Τι πρέπει να ξέρουν οι εκπαιδευτικοί".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς για τη διαδικασία των αιτήσεων μετάταξης δίνει το υπουργείο Παιδείας. Εως χθες οι αιτήσεις είχαν ξεπεράσει τις 3.000 και εκτιμάται ότι ο τελικός αριθμός θα υπερβαίνει τις 5.000. Ομως, μετά το χθεσινό αδιέξοδο στη συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας Κωνστ. Αρβανιτόπουλο, οι συνδικαλιστές απειλούν με απεργία αμέσως μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Η φοροδιαφυγή πήγε για... μπάνιο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πλειστηριασμοί, αλλά με δίχτυ προστασίας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην αναζήτηση των κριτηρίων που θα προστατεύσουν την κύρια κατοικία των κοινωνικά αδύνατων και όσων αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων προχωρεί η κυβέρνηση. Αυτά θα τεθούν υπόψη και της τρόικας στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών".

ΚΕΡΔΟΣ: "Γιατί ήρθε ο Σαουδάραβας στην Αθήνα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ποικίλα σενάρια πυροδοτεί η επίσκεψη του δισεκατομμυριούχου Σαουδάραβα επενδυτή και πρίγκιπα Αλ΄Ουαλίντ μπιν Ταλάλ στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κυβέρνηση ήταν εξαιρετικά φειδωλή στις πληροφορίες για το αντικείμενο της συνάντησης, περιοριζόμενη να σχολιάσει ότι κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, «επαναβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ΕλλάδỨ.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τα αραβικά πετροδολάρια επιστρατεύονται και πάλι".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης και οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύντομης συνάντησης που είχε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον μεγαλοεπενδυτή πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Αλ Βαλίν Μπιν Ταλάλ Αμπντουλαζίζ Αλσαούντ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι επενδύσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, η πορεία των αποκρατικοποιήσεων, καθώς και η αποτύπωση της σημερινής εικόνα της ελληνικής οικονομίας".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, υπουργείο παιδείας, δημοκρατια, bmw, βενιζελος, βρυξέλλες, αιγυπτος, λύση, ωρα, στρατος, χλμ, τεκμηρια, ελευθεροτυπια, offshore, εστια, σαμαρας, αυγη, ελλαδα, τραπεζες, εφημεριδα, αδωνις, καθημερινη, σδοε, ριζοσπαστησ, μεταταξεις, ολμε, απεργια, μακεδονια, κερδοσ, αθηνα, ναυτεμπορικη, Αντωνης Σαμαρας, εφημεριδα δημοκρατια, απεργια οσε, απεργιες σημερα, απεργια μμε, απεργια ταξι, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, σουλτάν μπιν νάσερ φαρχάν αλ σαούντ, τραπεζα της ανατολης, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, αδωνις γεωργιαδης, αντικειμενικες αξιες, αυγη, δωρεαν, ηγεσια, θεμα, καθημερινη, ναυτεμπορικη, ολμε, οξυγονο, προγραμμα, πρωτοσελιδα, σδοε, σκοπελος, υπουργείο παιδείας, ωρα, αδωνις, αεροδρομιο, αιτησεις, αμοργο, αραβικα, βιλες, βρυξέλλες, γιατροι, δανειο, δυνατοτητα, διχτυ, δωσει, ευρω, εκκαθαριση, επενδυσεις, επρεπε, εφημεριδα, εφοριες, ζητα, ιδια, ισχυει, εικονα, κυβερνηση, κυρια, κτιριο, λύση, μακρια, μαξιμου, νοσοκομεια, οδηγος, παξους, ρυθμιση, συγκεκριμενα, συμη, σπιτια, τιμωρια, υπουργειο υγειας, φορα, χερι, χλμ, ιδιαιτερα, υπουργειο, μια φορα, offshore, πληροφοριες, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα