Ο Τύπος στον Κόσμο

Το σχέδιο οικονομικής βοήθειας που επεξεργάζονται ΗΠΑ και Ε.Ε για την Ουκρανία είναι ένα από τα βασικά θέματα του διεθνούς Τύπου καθώς και ο θάνατος, από υπερβολική δόση ναρκωτικών, του ηθοποιού Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.

Για Ουκρανία

Σχέδιο σημαντικής βραχυπρόθεσμης οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία επεξεργάζονται η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως τόνισε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον. Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ), η κ. Άστον είπε ότι το πακέτο θα στοχεύει στην ενίσχυση

της Ουκρανίας, η οποία μέσα από μια μεταβατική περίοδο προσωρινής κυβέρνησης θα μπορούσε να εγκρίνει τις πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να προετοιμάσει το έδαφος για τις προεδρικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για το επόμενο έτος. Στο μεταξύ, στα καθήκοντά του επιστρέφει σήμερα ο ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς μετά την αναρρωτική άδεια τεσσάρων ημερών για να βρει ένα Κίεβο διχασμένο όσο ποτέ τους τελευταίους μήνες και τις επιλογές του να έχουν περιοριστεί επικίνδυνα, όπως αναφέρουν οι NYTimes.Στο μεταξύ, άδεια από τις ουκρανικές αρχές να μεταβεί στη Λετονία για νοσηλεία έλαβε ο αντιπολιτευόμενος διαδηλωτής Νμίτρο Μπουλάτοφ, ο οποίος εντοπίστηκε προ ημερών αιμόφυρτος και βαριά κακοποιημένος έπειτα από οκτώ ημέρες εξαφάνισης


Για την Ελλάδα

"Ισχυρός σεισμός κλονίζει ελληνικό νησί" αναφέρει η Wall Street Journal για τον νέο σεισμό στην Κεφαλλονιά. Η αμερικανική εφημερίδα αναδημοσιεύει τηλεγράφημα του Associated Press σημειώνοντας πως ο νέος σεισμός ήταν μεταξύ 5.7 και 6.1 της κλίμακας Ρίχτερ, προκαλώντας πανικό ξανά στους κατοίκους του νησιού καθώς έγινε μια εβδομάδα μετά έναν παρόμοιο σεισμό που προκάλεσε αρκετές ζημιές σε κτίρια του νησιού.

"Η Γερμανία ετοιμάζει τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα" λέει ο Guardian. Nέο δάνειο που περιγράφεται σε έγγραφο του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών θα φθάνει τα 10 -20 δισ ευρώ, όπως δημοσιεύει το περιοδικό Der Spiegel. Ο Guardian αναδημοσιεύει το ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού για σχέδιο τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα που βρίσκεται στα "συρτάρια του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών", με αναφορά στις επιλογές "κουρέματος" ή περιορισμένου προγράμματος χρηματοδότησης. Πάντως, όπως αναφέρει επίσης ο Guardian αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών διέψευσε ξανά το ενδεχόμενο κουρέματος. "Δεν υπάρχουν νέα δεδομένα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει πως το χρηματοδοτικό κενό για την περίοδο 2014-2015 φθάνει τα 15 δισ ευρώ.

Σόιμπλε 'παίζει' με τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα" λέει η Die Welt. O Σόιμπλε ετοιμάζει τρίτο πρόγραμμα βοήθειας στην υπερχρεωμένη χώρα, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, ενώ από την πλευρά της η Franfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται στη δυσαρέσκεια που εκφράζει η τρόικα για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να εγκριθεί η επόμενη δόση.

Πολλές είναι οι αναφορές στον ξένο Τύπο στη μετονομασία της Χρυσής Αυγής σε Εθνική Αυγή στη περίπτωση που το κόμμα απαγορευθεί προκειμένου να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές. "Το ακροδεξιό κόμμα στην Ελλάδα δεσμεύεται να κατέβει στις εκλογές" αναφέρει η WSJ. To ακροδεξιό κόμμα της Ελλάδας, Χρυσή Αυγή δηλώνει πως θα κατέβει στις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές του Μαϊου με το όνομα Εθνική Αυγή, σε περίπτωση που έχει απαγορευθεί έως τότε. "Η Χρυσή Αυγή θα ιδρύσει νέο κόμμα, εάν απαγορευθεί η συμμετοχή της στις εκλογές" αναφέρει ο Guardian. "To ακροδεξιό κόμμα στην Ελλάδα προσπαθεί να αποτρέψει την καταστολή του ιδρύοντας νέο κόμμα" αναφέρουν οι NYTimes. "Σε άνοδο τα άκρα στην Ελλάδα" διαπιστώνει η Franfurter Allgemeine Zeitung. Η Χρυσή Αυγή ετοιμάζεται σε ενδεχόμενο απαγόρευσης συμμετοχής της στις ευρωεκλογές, την ίδια ώρα διαπιστώνεται άνοδος και της ακροαριστεράς.

Για το Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

"Ο ηθοποιός Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του στο Μανχάταν πιθανότατα από υπερβολική χρήση ναρκωτικών" λέει ο Independent. O βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός βρέθηκε στο μπάνιο του σπιτιού του. Είχε νοσηλευθεί σε κέντρο αποτοξίνωσης τον περασμένο Μάιο για χρήση ηρωίνης."Ηθοποιός που δεν φοβήθηκε την επιλογή των ρόλων του" λένε οι NYTimes. O Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, ίσως ο πιο φιλόδοξος και πιο αναγνωρισμένος ηθοποιός της γενιάς του, ο οποίος κατόρθωσε να δώσει τρισδιάστατες αποχρώσεις στους ρόλους, που υποδύθηκε πέθανε χθες σε ηλικία 46 ετών. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν είχε βραβευθεί με Όσκαρ Α' αντρικού ρόλου το 2005 για την εξαιρετική ερμηνεία του στην ταινία «Καπότε», τη βιογραφία του συγγραφέα Τρούμαν Καπότε. Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν άρχισε την καριέρα του στην ταινία «Αρωμα Γυναίκας» και συμμετείχε σε σημαντικές παραγωγές όπως ο «Μεγάλος Λεμπόφσκι», «Μανόλια», «Ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλει», «Σχεδόν Διάσημοι», «Η 25η Ώρα», «Επιστροφή στο Cold Mountain. Στη διάρκεια της καριέρας του ήταν υποψήφιος για Όσκαρ ακόμη τρεις φορές -η τελευταία το 2012 για το «The Master». Εκτός της κινηματογραφικής του καριέρας, ο 46χρονος ηθοποιός είχε σημαντική παρουσία και στο θέατρο, ως πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης. Οι ερμηνείες του σε τρεις θεατρικές παραγωγές του Μπρόντγουεϊ είχαν ως αποτέλεσμα να προταθεί τρεις φορές για Βραβείο Tony -η τελευταία το 2012 για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Θάνατο του Εμποράκου».


Για τους αγώνες στο Σότσι

"Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι δεν ικανοποιούν τις προσδοκίες των μεγιστάνων της Ρωσίας" - Κάποιοι ήλπιζαν ότι η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι θα τους προσέφερε πολιτικό και χρηματικό κέρδος, αλλά ήδη δηλώνουν απογοητευμένοι" αναφέρει η WSJ. Tην ίδια ώρα, η Corriere de la Sera επικεντρώνεται στους ηγέτες που θα παραστούν στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι. "Ο Λέτα θα δώσει το παρών, Μέρκελ, Κάμερον, Ολάντ και Ομπάμα όχι".

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Βουδούρη

Keywords
τυπος, associated press, der spiegel, die welt, χρυση αυγη, ριο 2016, ολυμπιακοί αγώνες, Τελετή Έναρξης, ηπα, wsj, εκλογες, nytimes, ελλαδα, σεισμος, press, guardian, spiegel, νέα, σόιμπλε, τροικα, συμμετοχή, independent, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, αρωμα, master, θεατρο, μερκελ, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, νεκρος διαδηλωτης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σεισμος τωρα, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, ομπαμα, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, εκλογες 2015, ξανα, αδεια, αυγη, γερμανια, εθνικη, ηθοποιος, ηπα, θανατος, καριερα, ουκρανια, προγραμμα, ωρα, guardian, nytimes, wsj, αγωνες, αλεξανδρα, ανοδος, βρισκεται, δανειο, δηλωσεις, δωσει, εγινε, εγγραφο, εδαφος, ευρω, ειπε, εβδομαδα, ετων, ετος, εφημεριδα, ιδια, ηλικια, ηνωμενες πολιτειες, κιεβο, κομμα, κτιρια, λετονια, μηνες, μπανιο, οκτω, ονομα, πεθανε, ρολο, συμμετοχή, σόιμπλε, σοτσι, σχεδιο, χοφμαν, χρυση, associated press, der spiegel, die welt, εφαρμογη, ενωση, ηγετες, χωρα, independent, πακετο, press, ριχτερ, spiegel, θεματα
Τυχαία Θέματα