ΗΠΑ: Μείωση των αμβλώσεων αλλά και των γεννήσεων

Το ποσοστό των αμβλώσεων στις ΗΠΑ έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1973 και συμπίπτει με μία μεγάλη μείωση στα ποσοστά των γεννήσεων και της εγκυμοσύνης, όπως προκύπτει από την έκθεση μη κυβερνητικής οργάνωσης για την σεξουαλική υγεία, που δόθηκε χθες Κυριακή στη δημοσιότητα. Το ποσοστό μειώθηκε στις 16,9 αμβλώσεις ανά 1.000 γυναίκες, στις ηλικίες 15 ως 44, το 2011 -τελευταία χρονιά της μελέτης- δηλαδή σημαντικά χαμηλότερο από το ανώτατο επίπεδο που έφθασε το 1981, (29,3 ανά 1.000 γυναίκες) και το χαμηλότερο
από το 1973 (16,3 ανά 1.000 γυναίκες), σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Guttmacher.

"Με τα ποσοστά των αμβλώσεων να μειώνονται σχεδόν σε όλες τις πολιτείες, η έρευνά μας δεν εντόπισε στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι η μείωση των αμβλώσεων σε εθνικό επίπεδο κατά τη συγκεκριμένη περίοδο οφείλεται στα νέα μέτρα που έλαβαν οι πολιτείες. Επίσης δεν βρήκαμε στοιχεία ότι η μείωση (των αμβλώσεων) συνδέεται με τη μείωση του αριθμού των γιατρών που τις παρείχαν τη συγκεκριμένη περίοδο", εξηγεί η Ρέιτσελ Τζόουνς, επικεφαλής συγγραφέας της έκθεσης.

Η μείωση των αμβλώσεων συμπίπτει με μία μείωση συνολικά στα ποσοστά εγκυμοσύνης και γεννήσεων, ενώ οι μέθοδοι αντισύλληψης βελτιώθηκαν κατά την περίοδο εκείνη, πρόσθεσε η Τζόουνς. Μάλιστα, η πρόσφατη οικονομική ύφεση οδήγησε πολλές γυναίκες και ζευγάρια στην απόφαση να αποφύγουν ή να καθυστερήσουν την απόκτηση παιδιών.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι ο συνολικός αριθμός γιατρών που πραγματοποιούν αμβλώσεις μειώθηκε μόνο κατά 4% το διάστημα 2008-2011 και ο αριθμός των κλινικών, όπου πραγματοποιούνται οι περισσότερες τέτοιες επεμβάσεις, μειώθηκε μόνο κατά 1%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα