Ο Τύπος σήμερα

Το Σχέδιο 20 δισ. για ρευστότητα στις τράπεζες και τα αποτελέσματα των πανελληνίων είναι τα θέματα που κυριαρχούν στον Τύπο της Παρασκευής.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κι άλλο νομοσχέδιο ήρθε έτοιμο απέξω"

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι τροϊκανοί όχι μόνο χαράσσουν πολιτική στην Ελλάδα,

αλλά έχουν φτάσει στο σημείο να γράφουν και τα φορολογικά νομοσχέδια για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών, αγνοώντας τα εκατομμύρια που πληρώνουν οι φορολογούμενοι για τους ακριβοπληρωμένους συμβούλους των υπουργών και των παρατρεχάμενών τους και επιβεβαιώνοντας, για άλλη μία φορά, την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας σε όλο της το μεγαλείο".

ΕΘΝΟΣ: "Σχέδιο 20 δισ. για ρευστότητα στις τράπεζες"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«ανοίγει ο δρόμος» για ρευστότητα 20 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ στις τράπεζες, που θα δώσει ανάσα στην οικονομία, μετά τις επαφές του Γ. Χαρδούβελη και του Γ. Στουρνάρα με τον απεσταλμένο του Μάριο Ντράγκι".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αυτό είναι το έμβλημα της Παγκόσμιας Κυβέρνησης"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αποτελείται από δύο μασονικού τύπου γνώμονες, τον έναν αντίθετο στον άλλο και είναι το σημάδι της «διαλεκτικής σύνθεσης των πραγμάτων», που θα προκύψει όμως μετά το Ολοκαύτωμα του πλανήτη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η έκρηξη στις βάσεις άφησε εκτός και αριστούχους"

Η εφημερίδα γράφει "στα «ψηλά» πέταξαν οι βάσεις στις περισσότερες σχολές φέτος εξαιτίας των καλών επιδόσεων των υποψηφίων αλλά και λόγω της απελευθέρωσης των μετεγγραφών. Από τους 99.958 υποψηφίους οι 72.763 πέτυχαν την είσοδό τους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ φέτος δόθηκε η δυνατότητα του 10% στις δύο προηγούμενες χρονιές όπως φαίνεται και στο διπλανό πίνακα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οι βάσεις των ανατροπών!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κατάργηση των ειδικών κατηγοριών και η αλλαγή του τρόπου δήλωσης των σχολών, αφού επανήλθαν οι μετεγγραφές, ανακατένειμαν τις θέσεις των εισακτέων, ενώ τα εύκολα θέματα αύξησαν κατά πολύ τους αριστούχους, δίνοντας τη γενική ανοδική τάση".

ΕΣΤΙΑ: "Επίκαιρα θέματα"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "εάν οι αρμόδιοι της Κυβερνήσεως παρακολουθούν τον Τύπο, όπως έχουν υποχρέωση, θα έπρεπε το εμπεριστατωμένο προχθεσινό άρθρο του κ.Γ.Κ.Στεφανάκη με τίτλο «Η YUKOS διδάσκει» να τους οδηγήσει σε άμεση αναθεώρηση των φορολογικών διατάξεων".

Η ΑΥΓΗ: "ΝΑΤΟ και Ρωσία αναμετρώνται στην Ουκρανία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ολοένα και πιο ορατός ο κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης στο μέτωπο της Ουκρανίας. Ο πρόεδρος της χώρας κατηγόρησε ανοιχτά χθες τη Ρωσία ότι έχει αναπτύξει στρατεύματα στις ανατολικές επαρχίες. Το γεγονός επιβεβαιώνει το ΝΑΤΟ με δορυφορικές φωτογραφίες και υπολογίζει σε περίπου 1.000 Ρώσους στρατιώτες που έχουν διεισδύσει στην Ουκρανία".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Οι τράπεζες μαζεύουν, αλλά δεν δανείζουν"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η μείωση κατά περίπου 9 δισ. ευρώ μέσα σ΄ένα χρόνο, των υπολοίπων των δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις τράπεζες, επιβεβαιώνει όχι μόνο την πολιτική της μη χορήγησης νέων δανείων, αλλά και την πίεση που ασκούν οι τράπεζες με κάθε μέσο (πλειστηριασμούς κ.α.) για την αποπληρωμή τους".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Βάσεις, μετεγγραφές καταργούν σχολές"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε νέο σχέδιο «Αθηνά», με καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολών, είναι πιθανό να οδηγήσει η αδυναμία ορισμένων τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ να προσελκύσουν το ενδιαφέρον ικανού αριθμού υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Απογειώθηκαν στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στις καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων, καθώς καταγράφηκε διπλασιασμός των αριστούχων, καθώς και στην επέκταση του δικαιώματος μετεγγραφής και σε άλλες κοινωνικές ομάδες, εκτιμάται ότι οφείλεται η άνοδος των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο αγώνας για την επιστήμη να δένεται με τις λαϊκές ανάγκες"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η συζήτηση που γίνεται για την άνοδο των βάσεων είναι χωρίς ουσία. Το πρόβλημα της Εκπαίδευσης σήμερα είναι βαθιά ταξικό. Αγώνας για σπουδές και ζωή με δικαιώματα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Οι βάσεις των άκρων"

Η εφημερίδα σημειώνει "εικόνα άκρων έφερε η ανακοίνωση των βάσεων: από τη μια, αριστούχοι που δεν πέρασαν στις σχολές πρώτης προτίμησης και εκτίναξη βάσεων σε σχολές της περιφέρειας λόγω των διευρυμένων μετεγγραφών. Από την άλλη, υποψήφιοι που εισάγονται με βαθμό 4-5 και 1.164 κενά στα αζήτητα τμήματα".

Kontranews: "Το εγκυρότερο οικονομικό περιοδικό στον κόσμο, ο Economist αποκαλύπτει: Βουλιάζει το ευρώ διαλύεται η ευρωζώνη"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο απόλυτο ναυάγιο του ευρώ και στην πολυεπίπεδη κρίση που μαστίζει την ευρωπαϊκή ένωση, αναφέρεται ο «Economist», το μεγαλύτερο και εγκυρότερο οικονομικό περιοδικό στον κόσμο, με ένα αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του ξετινάζει τα παραμύθια που μας σερβίρουν η Μέρκελ, η τρόικα και γενικά το σύστημα των τοκογλύφων".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φθηνά δάνεια μέσω ΕΚΤ στις επιχειρήσεις"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«ανάσα» ρευστότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς η ΕΚΤ θα δώσει μέσω των τραπεζών φθηνά δάνεια έως και 20 δισ. ευρώ με πολύ χαμηλά επιτόκια".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Επιστροφή σε κερδοφορία από τις ελληνικές τράπεζες"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην κερδοφορία επιστρέφουν οι τράπεζες, ευνοημένες από τις σημαντικές κινήσεις εξορθολογισμού του λειτουργικού κόστους, τη σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων, τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης αλλά και την αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου".

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
ο τυπος σημερα, τυπος, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, σχεδιο αθηνα, τα νεα, τραπεζες, δημοκρατια, ελλαδα, ΕΚΤ, στουρναρας, ωρα, βομβα mall, βασεις, τει, ελευθεροτυπια, εστια, yukos, αυγη, νατο, ρωσία, εφημεριδα, καθημερινη, οφείλεται, αει, ριζοσπαστησ, economist, μερκελ, τροικα, ημερησια, ναυτεμπορικη, απε-μπε, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εφημεριδα δημοκρατια, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, αθηνα, οφειλετες δημοσιου, βασεις 2012, αλλαγη ωρας 2012, αποτελεσματα, ρωσία, αυγη, δανεια, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οικονομια, πιεση, σχολες, φωτογραφιες, ωρα, economist, αδυναμια, αει, αζητητα, αρθρο, ανοδος, απωλεια, τει, γεγονος, γινεται, δυνατοτητα, δωσει, δοθηκε, εμβλημα, ευκολα, ευρω, εκρηξη, επρεπε, ετοιμο, εφημεριδα, ζωη, μειωση, νατο, μπε, ουσια, οφείλεται, παραμυθια, συζητηση, σχεδιο, φθηνα, φορα, αγωνας, ενωση, yukos, μια φορα, ομαδες, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα