Ο Θ. Σκυλακάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ευρωβουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μίλησε στις 20/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νόνη Καραγιάννη και Απόστολο Χονδρόπουλο. Για τον Γ. Συμπιλίδη και ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, μεταξύ άλλων είπε:

* Για την παραίτηση Γ. Συμπιλίδη από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας:

«Εκείνη η ιστορική συγκυρία καθόρισε πολλά πράγματα για αυτά που ακολούθησαν. Δηλαδή, οι πολιτικές των ελλειμμάτων και του χρέους, στην ουσία νίκησαν την εποχή εκείνη και οι πολιτικές των κρατικοποιήσεων νίκησαν τις αποκρατικοποιήσεις
και τη δημοσιονομική πειθαρχία και ήταν ένα συμβολικό πρόσωπο. Μην ξεχνάτε ότι η κυβέρνηση εκείνη (σ. σ. Μητσοτάκη) είχε πέσει, για να έχει ο ΟΤΕ -έλεγαν τότε- μια μόνο μετοχή και να ανήκει στο κράτος. Οπότε δεν είναι μόνο τα πρόσωπα ή τα θέματα των κομμάτων, είναι και οι πολιτικές που έχουν σημασία. Και τώρα το βιώνουμε πάρα πολύ σκληρά, ότι τελικά οι πολιτικές έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από ό,τι νομίζαμε».

* Για ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας:

«Θα θέσουμε με σαφήνεια τις κόκκινες γραμμές μας, προεκλογικά. Αυτό είναι το έντιμο να γίνεται, όταν πλέον μπαίνουμε σε ένα καινούριο πολιτικό σκηνικό. Η Ελλάδα για πολλά χρόνια δε θα ξαναγνωρίσει -μπορεί και ποτέ, δεν το ξέρω, αλλά για πολλά χρόνια-, αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Πρέπει να μπούμε στη κουλτούρα των συνεργασιών, όπως γίνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη...
Η κουλτούρα των συνεργασιών σημαίνει ότι με σαφήνεια λες στον λαό, πριν τις εκλογές, ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές σου, ποια είναι τα θέματα που διαπραγματεύεσαι. Και αυτό θα το κάνουμε πριν τις εκλογές. Επίσης, εμείς θεωρούμε ότι μια κυβέρνηση ευρύτερης δυνατής συνεργασίας είναι αυτή που έχει ανάγκη ο τόπος μετά τις εκλογές. Τα προβλήματα παραμένουν εφιαλτικά δύσκολα, όλες οι υποσχέσεις που θα δοθούν είναι εκτός πραγματικότητας, γι' αυτό και εμείς δεν δίνουμε υποσχέσεις προεκλογικές, διότι είναι αστείο. Και θα περιμένουμε να δούμε και ποια θα είναι η αντίδραση των άλλων. Ήδη, η Νέα Δημοκρατία εγκαταλείπει την έννοια της αυτοδυναμίας... Είναι λοιπόν κρίσιμο, αφού μπήκε σε αυτό το κομμάτι συζήτησης και η Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ, να ανοίξουν τα χαρτιά τους, να μη γίνει δηλαδή αυτή η συγκυβέρνηση, κυβέρνηση συνεργασίας πίσω από κλειστές πόρτες. Να γίνει ενώπιον του λαού, προεκλογικά. Αυτό είναι η κουλτούρα των συνεργασιών και όποιος δεν το κάνει, νομίζω ότι θα έχει να χάσει σε αυτές τις εκλογές».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα