Ο Θ. Σκυλακάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ευρωβουλευτής, μέλος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και πρόεδρος της Δράσης, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μίλησε στις 2/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και το Νεκτάριο Νώτη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το ενδεχόμενο εκλογών:

«Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν έχει υπάρξει ακόμα. Έχει υπογραφεί ότι μέχρι το 2016 θα πρέπει να αυξάνουμε το πρωτογενές πλεόνασμα περίπου κάθετα. Θα πρέπει να αγγίξει το 1 - 3% του ΑΕΠ. Η άνοδος του πρωτογενούς πλεονάσματος φτάνει μέχρι το 4% και όλα αυτά τα λεφτά θα πρέπει
να πηγαίνουν σε τόκους... Οι "απειλές" που διαβάζω, ότι "εμείς μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο από τις σχετικές συμφωνίες", μπορεί να δείχνουν ότι κάποιοι στην κυβέρνηση σκέφτονται την πιθανότητα εκλογών. Το 2012, οι διπλές εκλογές οδήγησαν σε πλήρη εκτροχιασμό του προγράμματος, κάτι που πλήρωσε ακριβά η κοινωνία. Προπαντός, οι νέοι, αφού η ανεργία εκτοξεύτηκε, αλλά και οι οριζόντιες περικοπές ήταν πολύ μεγαλύτερες, από αυτές που θα μπορούσαμε να έχουμε».

* Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α:

«Πάντα χρειάζεται εθνική συνεννόηση. Έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία δεν το αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει τα πράγματα με εξαιρετικό και εξωπραγματικό λαϊκισμό. Το ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Είναι σαν να μην υπάρχει καμία περίπτωση ποτέ να κυβερνήσει τον τόπο. Εκτιμώ ότι αυτό μπορεί να είναι και ο μύχιος πόθος τους...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Τα χρήματα που χρωστούσαμε, δεν τα χρωστάμε μόνο στους Γερμανούς. Αθροιστικά, χρωστάμε περισσότερα στους Ισπανούς, τους Γάλλους και τους Ιταλούς απ' ό,τι στους Γερμανούς. Οπότε, η θεωρία μεταξύ Νότου και Βορρά για την Ελλάδα δεν ισχύει. Η μείωση του χρέους δεν θα είναι ούτε αυτονόητη, ούτε θα γίνει με το "καλημέρα σας", διότι θα κοστίσει πολλά δις ευρώ σε χώρες που είναι βαθιά προβληματικές και ελλειμματικές, δηλαδή σε χώρες του Νότου. Υπάρχει, λοιπόν, το μείγμα συμπάθειας και πραγματισμού, καθώς και ένας έντονος ευρωσκεπτικισμός στον Βορρά και μια καχυποψία για το ελληνικό σύστημα, η οποία συνεχώς εντείνεται. Τον τελευταίο καιρό και με αφορμή τις γερμανικές εκλογές, πολλαπλασιάζονται τα αρνητικά δημοσιεύματα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα, το οποίο δεν αλλάζει συνήθειες. Ας πούμε, δεν μπορείς να δίνεις stage στους Δήμους, προεκλογικά και να σπαταλάς χρήματα των δημοσίων επενδύσεων, αντί να τα στείλεις στον ιδιωτικό τομέα, για να υπάρξει ανάπτυξη».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα