Ο Θ. Πετράκος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Θανάσης Πετράκος, μίλησε στις 21/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για το χθεσινό περιστατικό μεταξύ της Ζ. Κωνσταντοπούλου και ανώτερου αξιωματικού έξω από τη Βουλή:

«Νομίζω ότι δόθηκε τεράστια διάσταση σε ένα θέμα για το οποίο η πρόεδρος της Βουλής έκανε το αυτονόητο. Ανταποκρινόμενη σε αρκετά τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας πολλών βουλευτών προχώρησε
και είπε στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης ότι η απόφαση της Βουλής είναι ότι οι πολίτες δικαιούνται να διαμαρτύρονται και δεν υπάρχει κανένας λόγος τη στιγμή που με ειρηνικό τρόπο διαδήλωναν οι εργαζόμενοι... Πιο πριν είχα δει την συγκέντρωση τους, καθώς ήμουν στο υπουργείο Υγείας, όπου κατέβηκε ο υπουργός, ο κ. Κουρουμπλής και μιλούσε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι είχαν μια πάρα πολύ δυναμική μεν, ειρηνικότατη δε πορεία για αιτήματα τα οποία είναι απολύτως δίκαια. Ήθελαν να προχωρήσουν, να κάνουν μια συμβολική πορεία μέχρι τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και δεν υπήρχε κανένας λόγος να δημιουργείται ένα κλίμα εμπόδισης των συγκοινωνιών, όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την παρουσίας τους δεν εμπόδιζαν την κίνηση... Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείται κλίμα αστυνομοκρατίας, όταν δεν υπάρχει κανένας λόγος».

* "Εγώ ζήτησα την αντικατάσταση μου από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την ΕΡΤ":

Δημοσιογράφος: Η Επιτροπή αναβλήθηκε, άρα η ΕΡΤ δεν μπορεί να ανοίξει, τουλάχιστον τη Δευτέρα, εφόσον δεν έχει γίνει ο επίσημος διορισμός των κυρίων Τσακνή και Ταγματάρχη. Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα;

Θ. Πετράκος: «Η ενημέρωση που είχαμε από την κυβέρνηση ήταν ότι είναι υπερεπείγον. Άρα, λοιπόν, νομίζω ότι με την καθυστέρηση αυτή θα πάμε μια εβδομάδα πίσω. Δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω καθυστέρηση».

Δημοσιογράφος: Επιτρέψτε μου κάτι προσωπικό, γιατί το βλέπω να δημοσιεύεται σήμερα και είμαι υποχρεωμένη να ρωτήσω. Αληθεύει ότι έχετε προβληματισμό και επιφυλάξεις για τον διορισμό του κ. Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, εσείς προσωπικά και αποδεχτήκατε να αντικατασταθείτε από την Επιτροπή Θεσμών;

Θ. Πετράκος: «Με έχετε καλέσει ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, την άποψή μου την είπα στο αρμόδιο όργανο, στο προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας, παρουσία του πρωθυπουργού και ζήτησα την αντικατάστασή μου. Κανένας δεν μου την ζήτησε... Σας απάντησα, λοιπόν, πως ό,τι είχα να πω το είπα στα όργανα. Το ζήτησα, χωρίς να μου γίνει καμία πρόταση από κάποιον άλλον, με αποκλειστικά δική μου ευθύνη και πρωτοβουλία».

* Για την πληρωμή μισθών και συντάξεων:

«Το ζήτημα ρευστότητας για την χώρα είναι σοβαρό. Όμως, όπως έχει τονίσει κατ' επανάληψη ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών προχτές, σε περίπτωση που έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ μισθών συντάξεων και δόσης, επιλέγουμε χωρίς δεύτερη σκέψη τους μισθούς και τις συντάξεις».

Δημοσιογράφος: Και άρα δεν αποπληρώνουμε το ΔΝΤ;

Θ. Πετράκος: «Νομίζω ότι έχουμε δώσει πάρα πολλά χωρίς να έχουμε λάβει τίποτα και νομίζω ότι το σκέφτονται πάρα πολύ σοβαρά, διότι γνωρίζουν αυτή τη στιγμή, ότι στην παρούσα φάση, αν δεν υπάρξει εκταμίευση, δεν θα λάβουν ούτε αυτοί από εμάς, αυτό θα ισχύσει... Εάν εξωθήσουν την Ελλάδα σε μια οριστική παύση πληρωμών και όχι σε μια προσωρινή μετάθεση πληρωμών, τα προβλήματα θα είναι πολύ μεγαλύτερα για τους ίδιους και όχι για εμάς...».

* Για ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή πρόωρων εκλογών:

Δημοσιογράφος: Είμαι βέβαιη ότι θα έχετε επεξεργαστεί, συζητήσει, ποιες θα είναι οι κινήσεις σας σε ένα πολύ δύσκολο σενάριο της επόμενης ημέρας...

Θ. Πετράκος: «Αυτές, προφανώς -για να σας προλάβω- δεν δημοσιοποιούνται, φυσικά όμως και υπάρχουν».

Δημοσιογράφος: Ήμουν έτοιμη να αναφερθώ σε δημοψήφισμα ή ενδεχομένως και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες...

Θ. Πετράκος: «Δεν εννοώ αυτό, σε καμία περίπτωση. Εννοώ συγκεκριμένα μέτρα που έχουν να κάνουν με το τραπεζικό σύστημα. Δημοψήφισμα και προσφυγή σε εκλογές, στην παρούσα φάση, δεν είναι απαραίτητα. Η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή και ο ελληνικός λαός είναι μαζί της».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα