Ο στρατηγός Άλι Μαμλούκ επικεφαλής ασφαλείας

Ο στρατηγός Άλι Μαμλούκ διορίστηκε επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας, η οποία διευθύνει το σύνολο του συριακού μηχανισμού ασφαλείας, όπως δήλωσε σήμερα μια πηγή στην Δαμασκό.

"Ο στρατηγός Άλι Μαμλούκ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ασφάλειας, αναλαμβάνει εφεξής επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας, με βαθμό υπουργού, και θα διευθύνει ολόκληρο το μηχανισμό εθνικής ασφάλειας. Θα λογοδοτεί απευθείας στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ", ανέφερε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εξάλλου ο στρατηγός Ρουστόμ Γαζάλε, πρώην διευθυντής της στρατιωτικής

υπηρεσίας ασφαλείας στην Δαμασκό, ονομάστηκε επικεφαλής της πολιτικής ασφάλειας, ενώ ο Ντιμπ Ζάιτουν, ο οποίος βρισκόταν στη θέση αυτή, αναλαμβάνει επικεφαλής της κρατικής ασφάλειας.

Οι σημαντικοί αυτοί διορισμοί σημειώνονται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την επίθεση της 18ης Ιουλίου, η οποία έπληξε την καρδιά του μηχανισμού ασφαλείας του καθεστώτος Άσαντ.

Στην επίθεση εκείνη είχαν σκοτωθεί ο υπουργός Άμυνας, Νταούντ Ράτζα, ο υφυπουργός του και γαμπρός του Άσαντ, Άσεφ Σαουκάτ, ο επικεφαλής της εθνικής ασφαλείας Χισάμ Ιχτιάρ και Χάσαν Τουρκμάνι, επικεφαλής της ομάδας που είχε αναλάβει την καταστολή της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος η οποία ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα