Ο Σπ. Λυκούδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του Ποταμιού και αντιπρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης, μίλησε την 1/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.

Μεταξύ άλλων, είπε
«Έχω την εντύπωση ότι αυτή η αναφορά του κ. Τσίπρα χθες, στην κεντρική επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ότι οι δυσκολίες που εμφανίζονται σήμερα είναι αποτέλεσμα ενός ευρύτερου συνωμοτικού σχεδίου ξένων και ντόπιων δυνάμεων για την ανατροπή του, είναι μία -κατά τη δική μας και δική μου γνώμη-,
πολύ πρόχειρη πολιτική προσέγγιση των ζητημάτων, που αποδεικνύει -κατά τη γνώμη μου-, μία διάχυτη ανησυχία και ένα φόβο, μήπως δεν καταφέρει να κάνει καλά τα πράγματα και πώς τα χειρίζεται... Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και κυρίως -από πλευράς κυβέρνησης-, αποτελεσματικοί, να αφήσουμε τώρα στην άκρη ‘’τα εντός και εκτός της Ελλάδας συνωμοτικά σχέδια να με ανατρέψουν’’, γιατί αυτό δημιουργεί πάρα πολύ σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις και στον τρόπο που θα γίνει ο εσωτερικός πολιτικός διάλογος. Δηλαδή, να θέλω να ασκήσω εγώ μια κριτική στον κ. Τσίπρα και να μου απαντάει ότι είμαι μέρος ενός γενικότερου σχεδίου ανατροπής του;».
Δημοσιογράφος: Ξέρουμε την άποψή σας, ότι πρέπει η συμφωνία να περάσει από τη Βουλή… Κατά τη γνώμη σας, γιατί διστάζει η κυβέρνηση;
Σπ. Λυκούδης: «Έχω την εντύπωση ότι είναι η ανησυχία, ο προφανής φόβος που έχει η κυβέρνηση για την εικόνα που θα δημιουργηθεί. Ξέρει πάρα πολύ καλά ότι αν φέρει την συμφωνία στη Βουλή, θα υπερψηφιστεί από όλον τον κόσμο, ότι θα έχει υπερψήφιση της συμφωνίας από την αντιπολίτευση, ενώ ενδεχομένως άρνηση της συμφωνίας από ένα κομμάτι του δικού της χώρου. Και αυτό, ως εικόνα, δεν της αρέσει. Αλλά αυτό είναι απολίτικη συμπεριφορά. Γιατί αυτό που θα έπρεπε να την ενδιαφέρει θα ήταν να φέρει μια συμφωνία και να δει το ελληνικό κοινοβούλιο συντριπτικά να την υποστηρίζει. Τα άλλα όλα είναι κολπάκια κομματικά».
*Για την εξεταστική επιτροπή που εξήγγειλε η κυβέρνηση για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια:
«Εμένα δεν με ενοχλούν όλες αυτές οι διερευνήσεις, αλίμονο. Απλώς δεν μπορώ να δω την πολιτική να διαμορφώνεται μέσω εξεταστικών επιτροπών, κάθε φορά, σε σχέση με το ποιος και ποινικά είναι υπεύθυνος… Δεν μου ταιριάζει».
Δημοσιογράφος: Θα συνεχίσετε την προσπάθεια αναγέννησης της κεντροαριστεράς;
Σπ. Λυκούδης: «Είναι και παραμένει βασική στρατηγική επιδίωξή μου. Πιστεύω ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη ο τόπος από την ανασυγκρότηση αυτού του χώρου, διότι θα λειτουργήσει εξισορροπητικά και είναι και ένας ασφαλής τρόπος για να διαμορφωθεί μία πάρα πολύ σοβαρή, υπεύθυνη και με ρίζες -χωρίς πολλές ανησυχίες ανατροπής της-, κίνηση της χώρας προς τα αριστερά με γενικότερες συμμαχίες... Άλλα δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος».
Keywords
Τυχαία Θέματα