Ο Σ. Ζαριανόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μίλησε στις 8/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Πιστεύουμε ότι ο διπολισμός σήμερα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά του εκβιαστικού διλήμματος για το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση, αλλά χωρίς βεβαίως να θίξει την ουσία αυτής της πολιτικής, που έχει φτάσει σήμερα τον λαό σε αυτό το σημείο και πολύ περισσότερο, του ετοιμάζει πολύ χειρότερα. Είμαστε στην περίοδο των διλημμάτων, που
βασίζονται πάνω σε έναν κοινό εκβιασμό από μέρους όλων, ότι η χώρα και ο λαός της δεν μπορούν να ζήσουν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να είναι υποταγμένος στη θέλησή της, την πολιτική της, τον σχεδιασμό της. Αυτό εξαγγέλλεται από την Νέα Δημοκρατία, το ΠαΣοΚ, απ' όλα τα υπόλοιπα κόμματα και από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Το ΚΚΕ -με βάση την εμπειρία του κόσμου και το γεγονός ότι δικαιώθηκε στην πρόβλεψή του ότι πρόκειται περί λυκοσυμμαχίας και ο λαός δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτε από αυτή την υπόθεση-, λέει στον κόσμο να ξεφύγει από αυτό τον εκβιασμό, γιατί αν για μια ακόμη μία φορά πέσει σε αυτή την παγίδα, θα ζήσει πολύ χειρότερα και όχι αυτό που λέει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. "25 ψηφίζουμε, 26 φεύγουν". Μπορεί να φύγει ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος, αλλά οι εκμεταλλευτές, που κερδίζουν με το αίμα και τον ιδρώτα του λαού, δεν θα φύγουν».

* Για το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης:

«Δεν υπήρξε ποτέ διαδικασία συζήτησης στη Βουλή -και μάλιστα για τέτοια, κεφαλαιώδη θέματα-, όπου το ΚΚΕ δεν μετείχε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα ψηφίσει υπέρ αυτών ή των άλλων αλλαγών. Εμείς θέλουμε να σημειώσουμε ότι αυτές είναι συζητήσεις οι οποίες έχουν γίνει εδώ και αρκετά χρόνια και απλώς επανέρχονται. Δεν είναι μόνο προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας αλλά και άλλων κομμάτων και ακόμη, τι θέλουν να κάνουν στην πραγματικότητα; Να ανανεώσουν την μορφή του πολιτικού σκηνικού -κατά την άποψή μας να την κάνουν ακόμα πιο κατασταλτική και αντιδραστική απέναντι στο λαό-, προκειμένου να προλάβουν τις διαφοροποιήσεις του λαού απέναντι σε αυτό, που έρχεται».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα