Ο Σ. Ρούσσος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, μίλησε στις 24/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την άρνηση να γίνει αξιολόγηση στο προσωπικό των δήμων, που στηρίζουν 19 δήμαρχοι:

«Αυτοί που προσπαθούν να αλλάξουν, αναδρομικά, τους νόμους είναι νόμιμοι; Μιλάμε για την αναθεώρηση του προεδρικού διατάγματος 164 του Προκόπη Παυλόπουλου, το οποίο είναι εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας και έχει κριθεί από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και την ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Έχει κριθεί λοιπόν
αμετάκλητα ότι είναι νόμιμο και αυτοί οι άνθρωποι μονιμοποιήθηκαν, βάσει του νομοθετήματος Παυλόπουλου, το οποίο έχει κριθεί νόμιμο με τρεις ολομέλειες. Αναδρομικά, δηλαδή, το 2014 θα ανατρέψουμε τα ανώτερα νομοθετικά σώματα της χώρας;».

Δημοσιογράφος: Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα στείλει τον φάκελο στον Άρειο Πάγο και ότι θα αποφασίσει ο εισαγγελέας. Αν σας πει ο Άρειος Πάγος να ανοίξετε την πόρτα στους ελεγκτές, θα πείτε όχι;

Σ. Ρούσσος: «Μέχρι τότε θα δούμε τι θα γίνει... Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 20 δήμαρχοι και η Περιφερειάρχης Αττικής, οι οποίοι λένε το αυτονόητο. Ότι δεν γίνεται να αλλάζουν αναδρομικά οι όροι με τους οποίους νομιμοποιήθηκαν οι συμβάσεις των ανθρώπων... Υπάρχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλανδρίου, οι ελεγκτές δεν μπήκαν στο δήμο, ήδη επί των ημερών και της προηγούμενης διοίκησης, το καλοκαίρι. Υπάρχει ομόθυμη θέση του λαού της πόλης, δια των εκλεγμένων εκπροσώπων του, ότι πρέπει να υπερασπιστούν την πόλη και το προσωπικό της».

Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ περισσότεροι οι δήμαρχοι που προστίθενται στο μέτωπο των 19 δημάρχων και προέρχονται και από τον ιδεολογικό χώρο του κυρίου υπουργού. Γιατί όποιος εμπλέκεται στην αυτοδιοίκηση, γνωρίζει πάρα πολύ καλά το θέμα και δεν μπορεί να έχει την άποψη ότι αυτό αφορά στα πλαστά πιστοποιητικά. Όλοι γνωρίζουν ότι ουδείς τα υπερασπίζεται, ότι ο έλεγχος των πλαστών δικαιολογητικών αποτελεί ξεχωριστή διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και ουδείς την εμπόδισε. Διότι, δεν είμαστε εμείς που βάλαμε στο δημόσιο τα ανίψια, τα ξαδέρφια και τα εγγόνια τους, με πλαστά δικαιολογητικά. Άλλοι είναι αυτοί που το έκαναν. Εμείς δεν δικαιολογούμε πλαστά δικαιολογητικά. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν την εμποδίζει κανείς. Είναι ξεχωριστή διαδικασία και το να εμπλέκεται αυτό με την αναδρομική αναθεώρηση των όρων, βάσει των οποίων έγινε η νομιμοποίηση και τον νόμο Παυλόπουλου, πριν από δέκα χρόνια, δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Όπως και με την αξιολόγηση. Ποιο είναι το κριτήριο, βάσει του οποίου θα πεις ότι το 15% των υπαλλήλων σου είναι άχρηστοι και όχι το 40%;».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα