Ο Σ. Ιωαννίδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, μίλησε στις 17/11 στην έκτακτη εκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84» με τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για την αποχή της ΟΝΝΕΔ από την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου:

«Τιμούμε τους εορτασμούς του Πολυτεχνείου και όλους αυτούς που αγνωνίστηκαν για την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών. Από εκεί και πέρα όμως, έτσι όπως έχει εξελιχθεί ο εορτασμός του Πολυτεχνείου -έχει κομματικοποιηθεί
τόσο πολύ και κάποιοι προσπαθούν να τον καπηλευτούν-, δεν έχει ουσία να συμμετέχουμε εμπράκτως, αφού ξέρουμε ότι αν το κάνουμε, θα δημιουργηθούν επεισόδια...».

* Για την αποχή της ΟΝΝΕΔ από τις συνελεύσεις που λαμβάνονται αποφάσεις για καταλήψεις:

«Δεν είναι πρωτοποριακή δράση να παίρνουμε μέρος σε συνελεύσεις που λαμβάνονται αποφάσεις για καταλήψεις. Δεν έχει ουσία, να είμαστε στο 2014, τα πανεπιστήμια μας να είναι σε αυτή την κατάσταση και ακόμα να συζητάμε αν πρέπει να γίνονται καταλήψεις ή όχι... Έχουμε προτείνει εδώ και πολύ καιρό την αναδιάρθρωση και την ανασύσταση του φοιτητικού κινήματος. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να συμφωνήσουν και οι άλλες παρατάξεις. Έτσι θα περάσουμε σε μια νέα εποχή, που δεν θα υπάρχει τόσο έντονα το κομματικοποιημένο στοιχείο μέσα στα πανεπιστήμια...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Εμείς γιορτάζουμε με τον δικό μας τρόπο το Πολυτεχνείο. Αυτό που πρέπει να μας μείνει είναι το μήνυμα του Πολυτεχνείου "Ελευθερία, Παιδεία, Δημοκρατία, Ψωμί". Δεν μπορούμε να ζητάμε περισσότερη δημοκρατία και κάποια μειοψηφία να κλείνει τα πανεπιστήμια και να χρησιμοποιεί βία... Εμείς έχουμε πει στον κόσμο μας ότι ο καθένας μπορεί να πάει ανένταχτος στην πορεία του Πολυτεχνείου. Δεν είναι ανάγκη να κομματικοποιείται αυτή η πορεία. Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για ελευθερία και δημοκρατία στους χώρους του πανεπιστημίου. Όσον αφορά την κοινωνία, ο ελληνικός λαός περνάει δύσκολα και πρέπει όλοι μαζί -και κυρίως η κυβέρνηση- να προσπαθήσουμε να βγούμε από αυτή την κρίση και επιτέλους οι θυσίες τους ελληνικού λαού να έχουν ανταπόδωση... Στο Πολυτεχνείο έδωσαν αγώνα κάποιοι άνθρωποι για να πέσει η χούντα. Δεν το βλέπω με καθόλου επιφυλακτική ματιά. Εμένα με πειράζει που ενώ αυτόν τον αγώνα τον έδωσαν κυρίως ανώνυμοι άνθρωποι, κάποιοι εξαργύρωσαν αυτή την προσπάθεια που έκαναν και οι ίδιοι βέβαια... Δεν ήταν αγώνας της αριστεράς, αλλά της φοιτητικής νεολαίας, τον οποίο καπηλεύτηκε η αριστερά. Ούτε αυτό με πειράζει όμως. Με ενοχλεί που κάποιοι πάτησαν πανω στους αγώνες αυτών των ανθρώπων και έστησαν πολιτικές καριέρες και με τη νοοτροπία αυτή γαλούχησαν τους επόμενους και έφεραν τη χώρα μας σε αυτή την κατάσταση... Κατά τη γνώμη μου, όλο το πολιτικό σύστημα φέρει ευθύνες για την κατάσταση της χώρας... Το πολιτικό σύστημα γαλούχησε γενιές πολιτικών στελεχών και πολιτών με μια κακή νοοτροπία. Πρέπει ν' αλλάξει η νοοτροπία όλων μας και να δούμε με διαφορετική ματιά τα πράγματα... Η πολιτεία πρέπει να πάρει θέση για τη σύσταση του φοιτητικού κινήματος».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα